torsdag 23 juni 2011

Drömmen om midsommar

Midsommar, midsommar, midsommar.... Blommiga och vita klänningar, kransar på huvudet, dans runt stången, fiolspel, lekar med barnen, sill och potatis, jordgubbstårtor på löpande band, umgås med vänner hela långa ljusa natten, plocka blommor och lägga under kudden.... Midsommar, midsommar, midsommar - är väl verkligen vår egentliga nationaldag! En helg förknippad med så mycket förhoppningar och drömmar. Och alltid är det fint väder. I våra drömmar och förhoppningar...

Nyredigerade bilder fotade förra året någon dag innan midsommarafton får illustrera dagens inlägg. Minns att jag fixade och donade och band en krans och fick sommarflickan Irma att ställa upp som modell. Vi satt vid det vackra dukade bordet och åt jordgubbar med mjölk. Härligt! Själv midsommarhelgen spenderades sedan i stugan i Hälsingland - som vi nästan alltid har gjort de senaste dryga 20 åren. Men i år blir det inte så! Vi blir kvar här hemma och har bjudit hit ett par familjer. Har funderat och planerat mat och annat hela veckan nu. Vill ju förstås att det ska bli gott och trevligt och stämningsfullt! Som sagt, drömmar och förhoppningar...Om man skulle tänka efter klart och tydligt, och inte fastna i drömbilderna, så VET man ju att många många midsommaraftnar har varit kalla, regniga, myggiga, stressiga och klänningen som valts med omsorg fick döljas under fleecetröja och istället för sommarsandaletter blev det gummistövlar... Kanske blir det så imorgon också? I vilket fall så ska vi ha KUL. Om ni precis som oss gillar att leka tillsammans kan jag tipsa om min andra blogg Metodbanken, där finns det massor av roliga lekar och tävlingar (kolla under kategorier i högersplaten) som passar perfekt för femkamp en midsommarafton.
Oavsett väder och kläder vill jag önska er alla en underbar dag och natt imorgon!
söndag 5 juni 2011

Söndagsbilder

Hej på er... det var länge sen jag gjorde ett inlägg... så nu är det dags! Har ju bland annat varit på jobbresa till Österrike. Den blev riktigt lyckad! Intressant och givande, många nya människor och intryck. En av höjdpunkterna var den gemensamma middagen på konferensens sista kväll. Å vilken höjdpunkt sen! Hela konferenssällskapet fick åka gammalt tåg uppför backar och berg, hamnade sen på en "alptopp" (väldigt högt upp i alla fall... ;-). Där låg en mycket mysig restaurang med fantastisk utsikt! Alldeles lagom till att vi gått in från terassen så började det att regna... Sen hade vi rejäl underhållning hela kvällen med blixtar och dunder. Värsta fyrverkeriet!! En mäktig och nästan lite magisk upplevelse. Där inne satt vi med världens utsikt över stadens alla ljus och fick se blixtar som lyste upp med jämna mellanrum. Jag försökte fota lite, men bilderna ger inte de vackra spektaklet rättvisa, så dom fick inte bli söndagsbilder... Jag tänkte istället bjuda på lite bilder från Gamleby, från den lilla trippen ner till syrran Sofia för drygt en vecka sen.


Jag smyger alltid omkring där med kameran redo för att föreviga stilleben och blommor....
De här blickfångarna finns på husets förstukvist. Gillar särskilt den rostiga gamla sillburken - som nu fått uppgiften att vara ljusfat!
Blommor är alltid är så frodiga och fina hos syrran!
Ytterligare en favorit - ett stort gammalt zinkbadkar, som syrran planterat i. Visst är det häftigt? Och det kommer att bli ännu finare när plantorna hunnit växa till sig lite där.

Å alla sköna prylar som syrran säljer - som inte riktigt får plats inne i bodarna - de står så fint på gruset under ett tak och riktigt ropar: kom och kolla! Här vare fynd! Många saker är det.. jag går alltid flera varv för att hinna titta på allt. Och ändå så upptäcker jag nu när jag ser på fotot saker som jag inte kommer ihåg att jag såg då! Märkligt!
Har inte riktigt tid just nu att blogga ofta eller surfa runt och kolla vad alla ni andra bloggare sysslar med... det är lite trist. Jag missar ju massor! Jag får ta igen det under semestern.... Ett tag kvar bara. Innan dess blir det bland annat studentfirande i flera dagar både här hemma och hos andra. Håller på för fullt och provlagar lite och funderar på goda saker att fylla buffébordet med. Den extra långa helgen har också inneburit att vi fått tid att fräscha upp vår altan - den har tvättats och slipats och oljats in... Det ska bli kul att få göra riktigt fint där sen!
Å imorgon är det ytterligare en leeeedig dag!! Den ska förvaltas väl...