onsdag 10 november 2010

Sjuk :-(I går var det en osedvanligt stressig dag, och väl hemkommen på kvällen kände jag mig SJUK. Ni vet hur det är, ibland kan man vara så trött att det känns som om man är sjuk.

Ofta går det då över efter en god natts sömn.

Jag har haft en god natts sömn, men det har inte gått över... Okej, I get the message, det blir att ta det lugnt idag.

Tänker också ta det lugnt med bloggen, så ni vet! Det blir en liten bloggpaus, hur lång får vi se. Jag lovar att återkomma med nya krafter om ett tag - och då blir det ett inlägg på temat köksinredning (som ju var Fabrikens tema igår...)

Så ta det lugnt där ute, vänner, så tar jag det lugnt här inne. Bilden med svanarna (som jag tog vid en promenad förra veckan) får påminna oss om att andas.torsdag 4 november 2010

Stugan

Välkommen in i vår lilla stuga mitt inne i Hälsingeskogen! När vi tog över den efter mina svärföräldrar så var det lite av bastu över inredningen. Så vi har målat och målat och målat... Allt är nu vitt utom golvet. I sovrummet blev det tapeter, och i det här hörnet har vi garderoben! ;-) som helt enkelt består av vita krokar direkt på väggen med lite söta galgar på.
Vardagsrum och matplats ser vi här. I bäddsoffan brukar barnen sova (om de inte har kompisar med då är det poppis att sova i gäststugan).


Ett platsbyggt litet skåp och en stor gammal sliten byrå ger förvaring, och gungstolen är skön att dra fram och sitta i framför brasan. I korgväskan förvaras ljus, mycket ljus... Det går verkligen åt mängder av ljus när vi är i stugan! Vi har ett par batterier som laddas via solceller på taket - men vi brukar använda lamporna mycket sparsamt.Den stora värmekällan är braskaminen, som tillsammans med vedspisen är stugans hjärta. Till höger i bilden så skymtas köket.
En hörnhylla i köket med några gamla loppisfyndade burkar och en fotogenlampa. I stugan är det bara gammal stil som gäller. Modern form kommer inte in där!


Vedspis och gasolspis. På sommaren blir det alldeles för varmt att elda i vedspisen, hela stugan värms ju upp av det! Då är det bra att ha en gasolspis. Även kylskåpet drivs med gasol. Som ni ser är väggen bakom spisen inte klar... Det finns inte utrymme att fortsätta med den liggande panelen, så tanken är att väggen ska kläs in med något annat just här. Men VAD? I väntan på att få en bra idé så är vi hemmablinda och struntar i detta hörnet... ;-)

Det var en liten titt in i vår stuga! Dags att gå ut ur huset - och akta sig för att snubbla på den långa trasmattan.Så här ser stugan ut framifrån, med liten altan och blå dörr.
Nu har vi stängt stugan för säsongen och vi får se när vi kommer hit nästa gång. Faktum är att de gånger vi gjort oss besvär att ta oss ut på vintern, vilket innebär skidor sista biten (den ligger som sagt mitt i skogen, och vägen ut brukar inte vara körbar på vintern), så har vi njutit i stoooora drag! Det är ALLTID snö här, och helt stilla. Månskugga på orörd snö - det är häftigt!tisdag 2 november 2010

Tisdag i fabriken

Och temat är Stilleben. Hittade en bild från Sofias hem som jag tycker har skön stämning och en fin färgskala. De svarta pumpsen hade vår mamma när hon var ung - de är supercoola tycker jag.

Klicka nu in i Fabriken och kolla in de andra arbetarnas Stilleben!


Själv ska jag sjunka djuuupt ner i soffan, stämmer bra överens med temat Stilleben tycker jag, som betyder stilla liv på tyska...