tisdag 8 juni 2010

Arbetsbord i trädgården mmBakom vårt hus har vi ett tak, perfekt ställe att förvara prylar, redskap,
krukor mm som man vill ha nära tillhands när man jobbar i trädgården.
Där har jag ställt vårt gamla köksbord, för att ha till arbetsbord.
I helgen "inredde" jag lite vid arbetsbordet. En gammal skohylla fick bli
krukhylla på bordet, ett par av de gamla fönstrena som jag fyndat fick
komma upp framför. Så praktiskt med ett rejält bord att jobba vid.
Här gillar jag att stå och göra kransar, plantera blommor mm.
Men som ni ser så är det inte bara plantering som sker där, när bilden
togs hade min man just kittat om ett fönster till växthuset. Det var ett
par fönster som gick sönder när vi byggde upp det igen - efter ett ha
flyttat med det hit från vår gamla trädgård. Två av fyra trasiga fönster
är nu lagade. När alla är lagade blir det min tur, att måla hela växthuset
vitt.... Får se om det hinns med i år, eller om det blir ett projekt för
nästa år. Som sagt, vi har ju lite kök att renovera i år....På altanden har en hylla placerats, perfekt för blommor och
lull lull från loppisar.


Den matchar bra med piedestalen och våra järnstolar.

Nu ska det fixas matsäck till dottern, som har friluftsdag på skolan.
Ha en underbar dag och tack för att ni tittar in här!


Ja just det - om någon vänlig själ kunde berätta hur man kan
publicera större bilder - så skulle jag bli glad! Har provat med
att byta mall, men det blir ändå inte riktigt som jag tänkt mig...


Vet du....??

...och det visste En vilsen loppa! Tusen tack! Som ni ser har jag ändrat bildernas storlek nu!9 kommentarer:

 1. Hittade hit när jag bloggade runt härom dagen, men hann inte skriva något då. Kommer gärna tillbaka till er fina blogg! Ser att ni har katter, då kanske ni gillar min blogg...?!

  När du publicerar bilder på bloggen kan du välja storlek på dem i samband med att du hämtar bilderna och överför dem från dator till blogg. Åtminstone kan jag det... Finns tre olika storlekar att välja mellan, men jag tycker att dina bilder nästan ser ut att vara i stora formatet. Alltför stora bilder gör bloggen långsam, åtminstone om man som jag här på landet inte har något snabbt bredband. Om du vill ha många läsare rekommenderar jag inte för stora bilder.

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Oj så fint Du fixat till det, visst är det mysigt med ett ställe där man kan stå och dona.
  Ser att Du fått ett fönster på planteringsbordet, jag brukar få en stege lutad mot mitt eller en gräsklippare framför blir så irriterad!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Glömde skriva att det såg skönt ut när katten ligger i växthuset. Vår katt flyttar ut till växthusförrådet så här års, men han har ingen så där skön fåtölj, utan har själv hittat ett ställe med fiberduk att ligga på...

  När det gäller bilderna så var det bara de i senaste inlägget som ser lite större ut. Om man har en ursprungligt stor bild som man publicerar i mellanformat, så kan man alltid få den riktigt stor när man klickar på den (och då blir inte bloggen så långsam...).

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Hallå där!

  ååå så fint...

  varma sommarkramar // Nilla

  SvaraRadera
 5. Håll i dej här kommer det :
  Så här gör man stora bilder:

  När du laddat upp en bild i ett inlägg, klicka på fliken Redigera HTML, som finns uppe till höger. Då ser du inlägget i HTML-format. (Normala läget är att Skriv-fliken är vald och då ser du ju bild och text som det ska se ut.)

  Där i bildens html-kod ska du ändra ett par grejer för att bilden ska visas i större format. (Det förutsätter ju att bilden i original har ett större format också.) I bildens kod finns ett parti som börjar med src= och därefter kommer bildens adress. På ett ställe i den adressen står det /s400/, den siffran ändrar du till exempel till s800 (det är det värde jag använder). Det är bara vissa värden som funkar, tex 512, 576 och 800.

  Sedan måste du ta bort bildens format som ligger i koden, annars händer inget. Formatangivelsen kan t ex se ut så här: width: 400px; height: 289px. Detta textparti raderar du bara.

  När du gjort dessa två steg, väljer du att gå tillbaka till Skriv-läget, genom att klicka på Skriv-fliken uppe till höger. Då ser du inlägget som vanligt igen, men nu ska bilden vara mycket större. Och nu kan du förminska den ner till det format du vill ha den i. Det gör du genom att klicka på bilden så att den markeras, och därefter tar du tag i ett av de små fyrkanterna i ett av hörnen och drar i dem så att bilden förminskas.

  Det kan låta krångligt, men när du gjort det ett par gånger går det snabbt =)

  (MEN, för att att bilden ska kunna visas större måste din layoutmall vara tillräckligt bred också. För om ytan där dina inlägg bara är t ex 500 px bred kan den ju inte visa bilder som är bredare än detta. Endera väljer du en mall i blogspot som är bred, eller så får du gå in i htmlkoden i layoutmallen och ändra.)


  Gillar din fina planteringsplats , jag drömmer om en sån .
  Kraam/Lotta

  SvaraRadera
 6. Såg att du varit inne hos syster min o skrivit en så snäll kommentar om mitt torp. Blev så glad när jag läste den så jag ville titta in till dig å tacka!!!

  Kram // AnCa

  SvaraRadera
 7. Efter att ha stått ute på balkongen, dubbelvikt, och planterat om blommor så känner jag att jag också skulle vilja ha en sådan FIN planteringshörna som du har skapat!

  SvaraRadera
 8. Hallojsan vännen!

  Vilken rejäl och praktisk arbetsplats du har gjort! Det behövs..som du skriver mycket bätrre för ryggen att stå upp och plantera.

  Min arbetsplats har förvandlats till spahörna..gillar förstås det också..men jag måste fixa fram en ny plats nu!..Tar det när lovet kommer!

  Klart att du ska komma och hälsa på ! Dörren står alltid öppen här!!

  Ha det gott!! Kramis sanne..

  SvaraRadera
 9. Skönt med ett eget ställe att stöka runt i. Har också en baksida av lillstugan där jag kan slänga runt med sakerna utan att någon behöver se min oreda. Ha en skön helg! Marie

  SvaraRadera