torsdag 29 september 2011

Höstens trender i vårt hus

Fabriken har dragit igång sin verksamhet igen! Och som den lydiga fabriksarbetare jag är så följer jag höstens första utmaning och gör ett inlägg på temat "Moodboard". Jag vätte mitt pekfinger, höll upp det i luften - och försökte känna efter hur inredningsvindarna blåser här hemma. Så varsågoda: trender från vårt hem:

Vitt, grått, brunt, svart, trä, naturmaterial, vintage, retro, ugglor, levande ljus, slitet och nött - fast med lite guldtouch! Så blev mitt Moodboard.


Det mesta finns redan nu i vårt hem - dock inte så mycket guld/mässingsfärg, med det ska få göra en stor comeback i höst (Note to my self: kom ihåg att ta hem samlingen av mässingsljusstakar från stugan.)

Ugglan har en särskild story. Ugglor i någon form har länge haft en plats i vårt hem. Vår stora tjej har älskat ugglor sen hon var liten, innan hon kunde prata kunde hon säga HO HO och gjorde det också så fort hon "såg en uggla". Det kunde räcka med ett par stora runda ringar i ett mönster - det blev till uggleögon i hennes fantasi. När samma dotter sedan blev en riktig Harry Potter-nörd så förstår ni säkert att uggle-kärleken inte minskade ;-). Vi har faktiskt en uggla som står i köket, uppe på frysen, som reagerar både på ljus och ljud (?) - i alla fall så går den på batteri och ho-hoar då och då lite slumpmässigt. Ett litet sällskap som avslöjar en när man smyger ut i köket på natten... Ugglan i Moodboarden är utriven från en fågelbok av syrran Sofia.
Vad vill jag mer ha i höst? Vintage - den fina väskan med gulddetaljer får symbolisera detta. Retro - väckarklockan med sin fina form från 50-talet (?) fungerar inte, men vad gör det, den är ju så snygg! Slitet men snyggt - läderskärp med guldspänne. Ska kanske spänna det runt en stor kudde...? Har sett det hos andra bloggare och gillart´.

Jag gjorde även en variant till av min Moodboard, där jag tillsatte några av sensommarens sista ringblommor. Orange som accentfärg finns inte just nu i hemmet (förutom på sovrummets fondvägg i stora cirklar - fast dom ska vi nog tapetsera över...) men vad som inte är kan bli.... Jag har en plan... Känns som klara små solar som lyser upp!Kastanjer är väl en av de härligaste fysiska höstupplevelserna! Vilken känsla det är att plocka ett gäng och stoppa i fickan och sedan gå och känna på den lena ytan. De har ju också den allra härligaste chokladbruna underbara färgen, vilken lyster! Mitt Moodboard har även chokladdoft minsann, den kommer från chokladmyntan (doftar precis som mintchoklad!) som jag tog en kvist ifrån, och som fått så fina höstfärger - grönbrunröd...

Sist men inte minst - vill jag ha många stunder med en kopp med kanelte och lite tända ljus. Det är ju ett måste i höstmörkret!


Jo just det ja, jag har en plan. I vår ägo finns det sammetsgardiner i knallorange. Ja jag vet... De införskaffades när vi flyttade hit och ville matcha fondväggen i sovrummet. De var mycket bra för mörkläggning men väldigt dominerande... Inspirerad av ringblommorna tror jag att jag ska sätta saxen i dom och sy kuddar till vardagsrummet - det är min plan!

3 kommentarer:

  1. Åh va du e duktig och kreativ kära Marie! SÅ läckert! Jag tror att jag äger samma sametstyg som du;) Här har det blivit draperi på övervåningen.....Kramkram

    SvaraRadera