måndag 9 april 2012

Påskens sista suck


 De här bilderna tog jag för några dagar sen, INNAN jag riktigt gick loss med allt påskpynt.
För sån är jag, jag pyntar på i flera dagar. Det är mysigt. Fixa och ändra lite flera gånger under
en sån här helg. Nu ligger det ägg överallt... ;-) Men jag gillar ändå de här bilderna, de ger en
enkel påskkänsla. Äggformen representerad av en citron och en avokado. Påskblommorna är
uppgrävda i trädgården och björkriset har bara börjat spricka ut.







Jag har provat att göra örtsalt för första gången. Det blev jättebra! Jag hade rosmarin, timjan, vitlök,
basilika och chili  i grovsalt. Hackade och mortlade allt tills det blev alldeles ljusgrönt och fint.
Sätter snabbt piff på salladsdressing t ex. Jättegott till påskens ägg!  Ja man kan ha det till allt.


Idag är vi ute i trädgården och beskär ett äppleträd.... Hmmm. Får se om det lyckas. Vi kanske tar
i för mycket... Jag får god användning av min kompostkvarn i alla fall. Det var en efterlängtad födelse-
dags present från käre maken. Fast allt går ju inte att köra där, blir nog en sväng till tippen också.

Ni får ha en underbar dag mina vänner -  denna sista suck av påskledighet.



6 kommentarer:

  1. Beskrivande rubrik :-)
    Mycket vackert arrangemang. Fint med citron och avokado som "ägg" - nytänkande :)
    Kram
    Ann-Mari

    SvaraRadera
  2. Härligt att göra eget örtsalt. Hur lång hållbarhet har du på färsksaltet cirka?

    God fortsättning på påsken, Marie

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder! Ha en fin kväll! //Elin

    SvaraRadera
  4. Åh, vilka fina & härliga bilder ! Det behövs i detta sk*t väder :( Usch !
    Vi beskar våra gamla äppelträd tidig höst & vi tog nog i...men de är så gamla & rassliga. Ska bli spännande om det blir något grönt på dem !?
    Förresten bor Majkenfamiljen kvar i Slagsta ?
    Må så gott !
    Kram Anki

    SvaraRadera