tisdag 3 maj 2011

Favoritsommarblomma

Fabrikens tema idag är Favoritblomma/växt. HUR tänkte dom då?? Hur ska jag kunna välja det?? Det får bli flera stycken som lyfts fram här!

En av favoriterna inomhus är hibiscusen. Så glad att jag lyckats hålla liv i denna blomma ganska många år nu. Det är nätt och jämt ska jag säga, den brukar inte ha alltför många gröna blad eller särskilt stark tillväxt. Men när den blommar, då blir man rikligt belönad! Älskar de häftiga blommorna. Fler än jag har nog fallit i trance när man är utomlands och råkar stöta på en jättebuske/träd med hibiscusblommor. Åh suck och stön!!!Utomhus - snaaart blommar den - har vi buskpionen. En helt otrolig upplevelse, "underbart men kort" som visan går. Det gäller att inte vara bortrest just denna vecka under våren. Än har den inte slagit ut detta år, men jag går och spanar varje dag och ser de små framstegen... Längtar....
Inomhus vinter och vår - finns det något mer underbart än att köpa med sig hem tulpaner och ranunklar?? Är dom som dessa ljusrosa och härliga så smälter jag!
Åsså var det dags för en stor favorit bland sommarblommorna! Rosenskäran..... Just dessa blommor är självsådda från blommorna som jag satte året dessförinnan. Å det var små plantor jag köpt från Sofia som hon dragit upp från frö. Hade ingen aning om hur lättodlade och tacksamma dessa blommor är! Tänk att de kom igen med ännu fler blommor året efter!
De står så länge och blommar så rikligt. Jättefina att plocka in som buketter.
I år hoppas jag återigen på att självsådden ska ha lyckats... Vill gärna se dessa rosa skönheter igen i min trädgård! Tänkte också att de skulle få sällskap av lite vita kusiner - har en påse frö med dessa vackra vita skira blommor.
Sista bilden har jag lånat härifrån, där du också kan läsa lite mer om denna fantastiska sommarblomma.
Vill du se mer favoritblommor och växter så kika in i Fabriken.


6 kommentarer:

 1. Vi har något gemensamt och det är inte alltför gröna fingrar. Men när det växer eller blommar, då njuter man!

  Rosenskäran låter som en tacksam blomma!

  Ha en skön tisdag. // Kram Lissen

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket vackert !! Jag har mest gröna växter jag i trädgården. Fast i krukorna på framsidan har jag blommor förstås.. Jag låtsas att jag har gröna fingrar ibland men det har jag inte... , )

  Såg att du vart i värnamo.. Jag har inte själv vart på hotellet sen det blev "Designhotell"..
  När jag var ung..hmm.. så jobbade jag där, fast då hetted helt enkelt stadshotellet..

  M å s å g o t t !!

  ♥ M i a

  SvaraRadera
 3. Hallojsan Marie min vän!!

  Ja det skulle vara som att välja mellan sina barn!! Det finns såå mycket fina växter!!
  Din Pion är jättefin!..Vad är det för sort??

  Hihi..du har väl sätt att jag har tabbat mig och tagit nästa veckas tema istället..ja, du ibland har jag bara för mycket i huvudet!!

  Kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra bilder !!
  Ja säg vilken blomma som inte är ens favorit kanske är lättare .
  Vilken härlig årstid det är nu när allt spännande och oväntat dyker upp i trädgårdens rabatter :-)
  Kraam/lotta

  SvaraRadera
 5. Fiiina favvisar...förutom hibiscusen som jag bara associerar till löss och kladdiga blommor *fniss* (har vuxit upp i handelsträdgård och plockat med dessa;-))

  Vilka ljuvliga ranunkler och tulpaner!

  Kram!

  SvaraRadera