söndag 5 juni 2011

Söndagsbilder

Hej på er... det var länge sen jag gjorde ett inlägg... så nu är det dags! Har ju bland annat varit på jobbresa till Österrike. Den blev riktigt lyckad! Intressant och givande, många nya människor och intryck. En av höjdpunkterna var den gemensamma middagen på konferensens sista kväll. Å vilken höjdpunkt sen! Hela konferenssällskapet fick åka gammalt tåg uppför backar och berg, hamnade sen på en "alptopp" (väldigt högt upp i alla fall... ;-). Där låg en mycket mysig restaurang med fantastisk utsikt! Alldeles lagom till att vi gått in från terassen så började det att regna... Sen hade vi rejäl underhållning hela kvällen med blixtar och dunder. Värsta fyrverkeriet!! En mäktig och nästan lite magisk upplevelse. Där inne satt vi med världens utsikt över stadens alla ljus och fick se blixtar som lyste upp med jämna mellanrum. Jag försökte fota lite, men bilderna ger inte de vackra spektaklet rättvisa, så dom fick inte bli söndagsbilder... Jag tänkte istället bjuda på lite bilder från Gamleby, från den lilla trippen ner till syrran Sofia för drygt en vecka sen.


Jag smyger alltid omkring där med kameran redo för att föreviga stilleben och blommor....
De här blickfångarna finns på husets förstukvist. Gillar särskilt den rostiga gamla sillburken - som nu fått uppgiften att vara ljusfat!
Blommor är alltid är så frodiga och fina hos syrran!
Ytterligare en favorit - ett stort gammalt zinkbadkar, som syrran planterat i. Visst är det häftigt? Och det kommer att bli ännu finare när plantorna hunnit växa till sig lite där.

Å alla sköna prylar som syrran säljer - som inte riktigt får plats inne i bodarna - de står så fint på gruset under ett tak och riktigt ropar: kom och kolla! Här vare fynd! Många saker är det.. jag går alltid flera varv för att hinna titta på allt. Och ändå så upptäcker jag nu när jag ser på fotot saker som jag inte kommer ihåg att jag såg då! Märkligt!
Har inte riktigt tid just nu att blogga ofta eller surfa runt och kolla vad alla ni andra bloggare sysslar med... det är lite trist. Jag missar ju massor! Jag får ta igen det under semestern.... Ett tag kvar bara. Innan dess blir det bland annat studentfirande i flera dagar både här hemma och hos andra. Håller på för fullt och provlagar lite och funderar på goda saker att fylla buffébordet med. Den extra långa helgen har också inneburit att vi fått tid att fräscha upp vår altan - den har tvättats och slipats och oljats in... Det ska bli kul att få göra riktigt fint där sen!
Å imorgon är det ytterligare en leeeedig dag!! Den ska förvaltas väl...

3 kommentarer:

 1. Hej vännen,
  Vilken underbar resa du haft! Och så kul att se bilderna från din syster.... hälsa att det är så fint... Jag bara Ä L S K A R den lilla rostiga sardinburken med ljuset i..... ååå tänk att just sånt får mitt hjärta att slå frivolter.

  Ha det gott och lycka till med studentfirande och jobbet och så hörs vi.
  Kram monica

  SvaraRadera
 2. Åh härliga Österrike där bor min släkt så fint och mysigt land.

  Glöm inte kika in till mig och delta i min utlottning om du vill dvs.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Hallojsan Vännen!!

  Jag förstår att du inte hinner blogga nu..du är aldrig hemma som det verkar..mycket resande..Er tripp till Österrike verkar ha varit bra..älskar det landet både vinter och sommar..firade midsommar i Zell am Zee..för ett par år sedan..magsiskt med sommaren och snön där uppe på alptoppen..

  Att du glömde sakerna gör inget..då får vi chans att träffas nästa vecka istället!!

  Ha det gott! Kramis Sanne

  SvaraRadera