torsdag 23 juni 2011

Drömmen om midsommar

Midsommar, midsommar, midsommar.... Blommiga och vita klänningar, kransar på huvudet, dans runt stången, fiolspel, lekar med barnen, sill och potatis, jordgubbstårtor på löpande band, umgås med vänner hela långa ljusa natten, plocka blommor och lägga under kudden.... Midsommar, midsommar, midsommar - är väl verkligen vår egentliga nationaldag! En helg förknippad med så mycket förhoppningar och drömmar. Och alltid är det fint väder. I våra drömmar och förhoppningar...

Nyredigerade bilder fotade förra året någon dag innan midsommarafton får illustrera dagens inlägg. Minns att jag fixade och donade och band en krans och fick sommarflickan Irma att ställa upp som modell. Vi satt vid det vackra dukade bordet och åt jordgubbar med mjölk. Härligt! Själv midsommarhelgen spenderades sedan i stugan i Hälsingland - som vi nästan alltid har gjort de senaste dryga 20 åren. Men i år blir det inte så! Vi blir kvar här hemma och har bjudit hit ett par familjer. Har funderat och planerat mat och annat hela veckan nu. Vill ju förstås att det ska bli gott och trevligt och stämningsfullt! Som sagt, drömmar och förhoppningar...Om man skulle tänka efter klart och tydligt, och inte fastna i drömbilderna, så VET man ju att många många midsommaraftnar har varit kalla, regniga, myggiga, stressiga och klänningen som valts med omsorg fick döljas under fleecetröja och istället för sommarsandaletter blev det gummistövlar... Kanske blir det så imorgon också? I vilket fall så ska vi ha KUL. Om ni precis som oss gillar att leka tillsammans kan jag tipsa om min andra blogg Metodbanken, där finns det massor av roliga lekar och tävlingar (kolla under kategorier i högersplaten) som passar perfekt för femkamp en midsommarafton.
Oavsett väder och kläder vill jag önska er alla en underbar dag och natt imorgon!
5 kommentarer:

 1. Äntligen tillbaka!

  Många midsommar hälsningar till dig och familjen!

  SvaraRadera
 2. Hallojsan Marie!!

  Jag håller med dig om att Midsommar nog är vår egentliga nationaldag..för det är en högtid som alla firar oavsett religion eller kultur!!

  Du har fixat såå fina bilder som verkligen ÄR midsommar!!

  Jag önskar dig en ljuvlig Midsommarafton goaste vän!!

  Kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 3. Åååå vad underbara bilder du bjuder på.Önskar dej en underbar midsommarafton.Kraaam Rita ♥

  SvaraRadera
 4. Hihi.. jag sa detsamma för ett par timmar sedan, att midsommar egentligen är vår nationaldag :)

  Ha en fin midsommar
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Tack snälla du för din jättefina hälsning! Den värmde bra...

  Hoppas midsommar blev riktigt mysig och härlig!

  Kram Mariette

  SvaraRadera