onsdag 6 juli 2011

Sommar i sommarstugan


En sommarbukett dagen efter i motljus, mmmm....

Försöker leva ett enkelt liv i stugan, det är inte lätt... ;-) Ständigt en kamp mot myggor och andra insekter.


"Lyssna! Var ÄR den?? Slå ihjäl!! Jag försöker... "


Spraya sig full med myggmedel, elda på div. antimygg-grejer...


"STÄNG dörren!!!"


Å myggbetten svullnar och kliar... Det enda som hjälper är After Bite och Salubrin. Och det är slut just nu! Då får man åka 3,5 mil för att köpa nytt.

Äta gott och enkelt - det är mysigt på semestern! Gasolspis och gasolkylskåp har vi. Maken krälar omkring på golvet för att komma åt att tända kylskåpet - tar alltid en stund och verkar väldigt jobbigt.
Sen gör man en utflykt och kommer hem till ett varmt kylskåp - då är gasolen slut. Har man tur finns en tub till... Annars får man åka 3,5 mil och köpa ny.
Laga mat går ganska bra. Man kan ju grilla!
Efter maten ska man diska. Vi har alltså diskbänk men inget rinnande vatten. Förr hade vi en pump som pumpade upp vatten från sjön till våra kranar. Kallt sjövatten med små fiskar i. (Dricksvatten fraktar vi hit i dunkar och flaskor.)Nu tar vi diskvatten från regntunnorna. I alla fall det ytliga vattnet. Det ser rent ut. Längre ner i tunnan ser det lite...grumligt ut...Det måste man bära in i hinkar som skimpar över, och sen värma - just det - på gasolspisen. OM man har gasol vill säga. Sen diskar man förstås för hand och så. Men det förstod ni ju! Har i alla fall en underbar utsikt ut från köksfönstret. (Fast det ni ser nedan är "vardagsrumsfönstret. Ja, egentligen är ju allt ett och samma rum förstås... Men fönster åt olika håll!)

De små glaskuporna är loppisfynd. Helt enkelt ljuslyktor som jag vänt upp och ned på. 5 kr st.

Men maten är god och fika det gör vi mycket! Särskilt sedan svärmor och en väninna till henne fyllde på förrådet med diverse sockarkakor och kubbar och jordgubbar och grädde. Var ju tvungen att göra en tårta!


Ni kanske undrar hur jag kan blogga från denna plats mitt ute i skogen? Ska visa er...

Ett elverk som går på bensin får hjälpa till! Jag sitter alltså i gäststugan, för skarvsladd hade vi inte med oss. Inne i sommarstugan ligger yngsta dottern under ett myggnät i sin säng och väntar på att få ta min plats. Hon vill spela Sims... Men ska nog lura med henne ner till sjön för ett dopp innan dess.
Imorgon blir det lite loppisfynd här på bloggen!Kram från Semester-Marie - som har riktig blogginläggidéstorm i hjärnan just nu, så watch out!

1 kommentar:

 1. Verkar besvärligt men härligt!
  Att bada mycket är ett bra tips...
  om man ligger under vattnet kan myggorna inte bitas!
  Ha det gott bland myggor, blommor och blader!
  Kram
  Sussi

  SvaraRadera