fredag 29 juli 2011

Två ruffa typer i vårt kök

Som sagt, fyndat var bara förnamnet när jag och min väninna Annette besökte ett gäng loppisar och second hand-affärer på vår lilla road-trip till Småland i måndags. Tänkte visa ett par av fynden idag.

Ett riktigt gammalt skåp med skön patina! Det har fått komma upp på väggen i köket (och jag som sagt att jag inte ville ha några överskåp i köket! :-). Fast det klart, är man så charmig som - detta skåp kan jag inte säga nej... En liten samling med udda rosenkoppar på fat har fått ta plats i skåpet. Funderar just nu på om jag ska måla insidan i en ljus färg - typ vit eller ljusgrå - kanske blir det snyggare? Vad tror ni? Undrar också hur gammalt skåpet är.... Någon som har en kvalificerad gissning?

Ruff typ numro 2 - jag lovar, det var kärlek vid första ögonkastet! En fin gammal stol, som varit grönmålad, brunmålad och nu är den svart. Härlig patina även här.


Lite vita färgspillfläckar fanns det också - kanske en anledning till att gårdsloppisen sålde den för 25:- De var inte så snygga, men ganska lätta att skrapa bort.


Den ska få stå här i köket - alltid bra med en extra stol, och att det blir lite olika stolar runt bordet gör ingenting. Tror att vi kommer att slåss om att få sitta just på denna snygging - den är såå bekväm med den stjärformade sitsen!

Ha en riktigt bra fredag nu alla vänner!
Kram/Marie

2 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig blogg! Jag tycker inte att du ska göra något alls med skåpet. Det är kanonfint som det är!

  SvaraRadera
 2. Är inne hos er kväll och njuter av den fina bloggen. Håller med att skåpet är fint som det är!
  Ha en mycket fin helg
  Kram
  Nelya

  SvaraRadera