torsdag 7 juli 2011

Charmigt

Åh, hemma igen... Borta bra men hemma bäst. Här kan jag sitta ute sent på kvällen utan att bli helt uppkäkad av myggen. Just idag i alla fall... går det ganska bra... (Lite myggspray på bara.) Myser med tända ljus i skymningen. Så svalt och skönt det är på altanen nu! I huset är det fortfarande varmt efter dagens hetta som värmt upp övervåningen till bastuliknande temperaturer...


Tänkte visa ytterligare några bilder fotade i stugan.


Så här ser det ut på en hylla ovanför ett fönster i stugan. En gammal loppisfyndad kanna utan lock fyllt med rödfärgat blåbärsris från skogen. I gott sällskap med ett par dalahästar.
I stugan har vi också en hög med tidningar - framförallt Femina - från 60-talet. De är trevlig läsning! Annonser och reportage från en svunnen tid. Ibland är det sååå längt från dagens ideal, ibland kan man undra om något överhuvudtaget har förändrats... Modebilderna är förstås fantastiskt roliga - och snygga! Men idag ska jag visa en annan sak jag hittade... kolla här:


Å minsann, är det inte en charmkanna vi har där på hyllan! Visst tycker jag att den är charmig, men att den även heter så det var en ny lärdom! Trevligt med gamla tidningar. Man blir ju helt uppdaterad på Kockums utbud av kokkärl anno 1960! Ingen dum kunskap alls för en loppisbesökande toka. Någon annan som känner igen nåt fynd eller kastrull från mammas kök?

När vi ändå är inne på temat charmigt.... Kolla in denna annons:


En ung Christina Schollin med de två äldsta sönerna i familjen Wahlgren. Ganska lik sin dotter... (Hade tidningen Mama och internet funnits på 60-talet hade hon säkerligen blivit årets mama och haft en blogg. Eller vad tror ni? :-)Hoppas ni har en lika mysig kväll som jag... Ses snart. /Marie

1 kommentar:

 1. Hej
  härligt att kannan hetter så och kan tänka mig att modereportagen var härliga under 60 talet..
  tack tack för dina söta ord och önskar dig en riktigt skön sommar
  kram
  sandra

  SvaraRadera