fredag 22 juli 2011

Dagens skörd

Oj oj oj vad dagarna går fort, redan FREDAG! Min tredje semestervecka går mot sitt slut i det ljuvaste av solsken. Så här dags på dagen är det underbart att softa på vår altan - eller att fota något placerat på "favoritplatsen för foto", dvs på köksbordet (fd utebordet som fick komma in efter att vi renoverat köket förra sommaren, renskrubbat har det en fantastiskt fin och len gråbrun yta), nära fönstret för ljusets skull. Här har jag dock skuggat med min egen kropp - det blev lite föör mycket ljuskatter som hoppade runt...

Ni ser kanske vad jag har för planer...? Göra något gott av rabarber och citroner! Tror det blir rabarberdricka. Tänkte göra på samma sätt som jag brukar göra med äpplen. Skiva rabarbern tunt, skiva citronerna (4 citroner till 3 kg rabarber) och sedan lägga dem i en bunke och hälla på kallt vatten tills det täcker. Sen löser man upp en påse (50 g) vinsyra eller citronsyra i lite vatten och häller i bunken. Låt sen stå kallt. Efter två dygn silar man av saften och blandar med socker. 6-8 dl socker per liter vatten. Rör om tills det löst sig. Nu är saften klar att blandas med iskallt vatten och njutas!

Stockrosen ska inte vara med i drickan... ;-) Den sötnosen hade lagt sig ner i rabatten efter allt regnande i natt, så den fick följa med in. Den här ljusgula färgen är helt bedårande tycker jag.

Ikväll blir det grillning på altanen med älsklingen som kommit hem igen efter några dagar vid vår stuga. Han har varit där och fortsatt med projektet "ta ner stora björkar för att få ved och sol". Även här hemma har vi en stoor björk som borde tas ner, men den kräver nog specialister, inklämd som den står bredvid tre villor. Skulle inte vilja att den hamnade fel... Just nu är jag extra irriterad på den stora björken... Björkfrön flyger runt ÖVERALLT. Ligger man och solar en stund så blir man snabbt strösslade med björfrön, och hela köksgolvet är fullt just nu eftersom alla dörrar står på vid gavel... Fast å andra sidan så får ju dammråtterna lite kompisar. ;-)

Ha en skön fredagskväll alla vänner!
Kram/Marie

2 kommentarer:

  1. Mmm...vilken underbar färg på stockrosen!

    SvaraRadera
  2. Jag vet, snart slut på tredje semesterveckan!!! Paaaanik!!! ;-D
    Och nu blev jag himlarns sugen på både rabarbersaft och -paj...mmmums!

    SvaraRadera