fredag 20 januari 2012

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Hej på er! Det är fredag och jag är ledig, härligt. Jag har återinfört den lediga fredagen i mitt liv för att kunna använda fler av veckans timmar till allehanda idéer och projekt. Det är MIN dag och med den gör jag som jag vill!
Idag tänker jag att jag vill göra något för att hjälpa andra, som inte har det så bra som vi. Jag tänker så här: ingen kan göra allt men alla kan göra något. Ivår familj har vi har några automatiska inbetalningar varje månad till ett antal välgörenhetsorganisationer, det är bra, för då blir det av att man skänker och delar med sig till de som behöver hjälp i världen. Men just nu känner jag att jag skulle vilja göra något mer än detta. Något som jag ser ger direkt resultat... Inspirerad av min vän Marlene fick jag då en ide'... Hon är nämligen på väg att åka till Nepal för att hälsa på sin mamma Maria som befinner sig där för att hjälpa till i ett arbete för utsatta flickor. Läs gärna mer om det här på Marlenes blogg..
Jag skulle vilja skicka med någonting från vårt överflöd som gör nytta för dessa tjejer, men jag tror inte att Marlene kan ta med sig så mycket grejer på flyget... Kom då på att ett par av de saker vi inte längre behöver skulle kunna säljas, och pengarna jag får för detta kan gå till projektet i Nepal. Därför finns nu en cool barnsäng och en gunghund till salu på Blocket, annonsen hittar du här. Jag säljer sängen för 800 kronor och gunghunden för 500 kronor alternativt till högstbjudande. Tom tisdag får annonsen ligga, jag hoppas förstås på höga bud!


Så idag har jag då släpat upp den gamla fina barnsängen från garaget, tvättat av den ordentligt och roat mig med att bädda och stajla för att få ett fint foto.Irmas rum fick agera studio (ser ni förresten så kreativ hon varit med washi-tejp på väggen) och hennes stora nallebjörn fick vara med som statist. Den är alltså inte till salu, Irma skulle nog inte bli så glad då... Däremot så är det hennes gamla gunghund som vi säljer. Den är verkligen superfin, ser alldeles ny ut och är mycket gedigen. Knappt använd faktiskt.Sängen däremot har många år på nacken. Ett loppisfynd förstås som jag köpte för att kanske använda som charmig blomlåda i trädgården. Den har dock bara blivit stående i vårt garage, hoppas nu att den kan komma till användning på något sätt! Om dina barn redan har sängar kanske deras mjukisdjur behöver en egen säng, vad vet jag! Just nu är den vit och naturligt shabby chic skavd och fin som den är om man har den stilen. Skulle dock lika gärna kunna målas i gult eller turkost för att passa ett färgglatt retrohem!När jag ändå håller på och ser till att saker vi inte behöver kommer till nytta för ett gott ändamål så kan jag lika gärna slänga in även den lilla mormorsfilten och det vita gamla spetsörngottet i potten. De ingår alltså för den som köper sängen! Båda fyndade på loppis förstås. Däremot så finns ingen madrass i sängen, det får man köpa till själv om man vill ha.
Maila mig via Blocketannonsen och tala om vad du vill betala! Hela summan går till flickorna i Nepal, kanske blir det vinterkläder eller skolsaker de annars inte skulle kunnat skaffa sig. Jag skulle bli så jätteglad om ni ville hjälpa mig hjälpa!
Lovar att bjuda på en fika också om det är någon av er kära bloggvänner eller andra vänner som blir köpare... ;) Nu håller jag tummarna hårt för att detta går i lås...

Om DU vill göra lite reklam på din egen blogg för detta, eller kanske på Facebook, så vore det toppen! Skriv då gärna en kommentar om att du gör detta, så lottar jag ut något fint bland er som gör det! Tänk vilken vinna vinna- situation detta blir för oss alla!

Ps - tusen tack för fina awarder - nästa inlägg ska jag uppmärksamma dem....

Nu ska jag fortsätta njuta min fredag - önskar er en fin fin kväll!

Å så vill jag tala om att hel detta inlägg har gjorts på min iPad. Har äntligen hittat ett sätt som verkar funka så jag kan blogga med den. Har redigerat bilder med appen TouchUp och skapat inlägget med hjälp av appen BloggPress.

Tillägg: Ser nu att bilderna inte blev så skarpa som de egentligen är... Hmm får nog klura på hur de ska laddas upp och inte tappa sin storlek... Hoppas ni har överseende med detta! :-)

Tillägg 2: Blev ju tvungen att fixa de där bilderna ändå, med datorn... Suck. Har mkt kvar att lära...

3 kommentarer:

 1. TACK Marie! Vilket fantastiskt initiativ! Jag har länkat till din blogg och hoppas på många höga bud! Och att det kan inspirera fler att göra en insats! Mycket pengar behövs hela tiden! Kraaaaaaaam kära vän!

  SvaraRadera
 2. Hejsan syster!
  Vilken superbra ide´!!!!!!
  Jag ska så klart länka till dig....
  Kolla gärna in bloggen Isas trädgård, hon köpte en skylt av mig och gör nu reklam!
  Ni får ha en härlig fredag,
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Jag har oxå lediga fredagar det är toppen!

  SvaraRadera