söndag 22 januari 2012

Vintervitt och awarder
Idag har vi verkligen en vit vintervärld, det snöar sakta utanför fönstret och hela himlen är mjölkvit.
Samma färgskala är det även inomhus i den här delen av köket. 
Olivträdet är fortfarande fint - hoppas, hoppas att jag kan hålla det vid liv hela vintern...

Nu till någonting helt annat! Jag har fått en fin award!Från tre fina bloggar, närmare bestämt: Lissen To, Sofias Bod och Vita Magasinet! Tusen tack söta ni! 

Liebster är ett tyskt ord som betyder "käraste" och utnämningen ges endast till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. När man fått utmärkelsen ska man göra följande:
 1. Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka.
 2. Skriv ner de 5 bloggar man vill lämna awarden vidare till och låt dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
 3. Till sist hoppas man att de utvalda vill lämna utmärkelsen vidare....
Så då är det dags för mig att skicka vidare... Så här kommer den då, min lista med 5 bloggar som jag gillar skarpt: 

Först ut är Fabulös inspiration! Varför gillar jag denna blogg? Jo bloggerskan är alldeles ovanligt kreativ och skriver med vackert språk och med ett stänk av skön humor om livet som keramiker och designer. Frida, som hon heter, driver egna företaget FaB keramik, med butik och sommarcafé på en liten gård i södra Närke. Bilderna på bloggen är vackra och inspirerande. Om jag hade bott närmare hade jag definitivt varit en flitig besökare på hennes sommarcafé och gått en kurs eller två när hon arrangerar det. Hon har just gett ut boken Fabulös keramik - och den verkar vara en "must have". 

Nästa blogg heter Familjen i Uttran och bakom det namnet står ytterligare en alldeles ovanligt kreativ kvinna - Ida, som är designer i det egna företaget Crème de la Crème. Hon skapar de allra vackraste våningsfaten av fina gamla tallrikar och har även många andra skapelser som väcker ha-begär t ex tjusiga ljuskronor! I bloggen får vi se vackra bilder och också ta del av det stundtals krävande livet som småbarnsmamma, beskrivet med en lätt ironisk ton som jag gillar! Om Ida skulle öppna café eller ha en kurs så skulle jag komma på stört - för vi bor faktiskt inte såå långt från varandra!

Den tredje bloggen jag vill lyfta fram är Milly Garden. Marina som bloggerskan heter är galet intresserad av inredning som hon själv uttrycker det, och har även börjat formge egna saker under varumärket MillyGarden Design. Rostiga sköna prylar - det gillar jag! Marina bor med sin familj i ett stort gammalt hus i Söderhamn, ett hus som de renoverar och inreder allt eftersom. Det blir så väldigt fint och är jättekul att få följa! I en del av det stora huset har de en rumsuthyrning, och någon gång när vi åker till Hälsingland ska jag bo där har jag bestämt!

Blogg nummer fyra heter Lottas trädgård. Det här är bloggen med flyt i språket och snygg layout och de vackraste bilderna från framförallt - Lottas trädgård förstås! Ett besök på denna blogg ger mig alltid lust att gå ut i min egen trädgård och sätta spaden i marken. Lotta har nog de allra grönaste fingrarna, man får så många bra trädgårdstips och inspiration. Lotta har nära till havet och fotar även fantastiskt vackra bilder med detta som motiv - det får mig att längta till västkusten där jag faktiskt bott en gång...

Sist men för den skull inte minst inspirerande vill jag lyfta fram bloggen Noamaja. Den stockholmsbaserade bloggerskan har en särskild känsla för vackra bilder och snygga vinklar. Det är alltid en njutning att titta in i Noamajas värld och allt som oftast finns det finfina DIY-projekt som inspirerar. Här finns en blandning av både vardag och drömmar som jag gillar skarpt!


Så kul det här va! Att verkligen tänka till varför man gillar en viss blogg... Besök nu dessa finingar!

7 kommentarer:

 1. Det ska bli roligt att titta in till nya bloggar, det blir inspirerande och precis vad man behöver nu i januari.

  Men hit kommer jag alltid tillbaks, det är ett som är säkert och GRATTIS.

  Kram och ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 2. Tackar..bugar och bockar!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Tack! Vad glad jag blir! Café eller kurs vet jag inte om det blir, men ett som är säkert är att jag kommer ha fler "öppethus-dagar" med mingel och försäljning! Håll utkik!

  SvaraRadera
 4. Ja här är det ju också vitt och vackert. MEN mitt olivträd är inte lika vackert. Det krympte ihop så fort det kom in...hum. Det är nog dött.
  Grattis till din AWARD. Den är du värd.

  Önskar dig en fin dag, kram Maria ♥

  SvaraRadera
 5. Grattis! Vad fint du har matchat det vita inne och ute :)
  Sno på du, jag såg ett påslakan gjort av gamla skjortor i en nätbutik, så jag snodde också ideen ;-). Mitt lapptäcke blir en budgetvariant, om jag minns rätt kostade påslakane med dynvar 1500 kronor!
  Ha det fint
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 6. Visst kära syster du är välkommen när du vill för lite
  kakfats byggande!
  Hur gick det med försäljningen av sängen och gunghunden?
  Lite nyfiken.....
  Kramar
  Sofia

  SvaraRadera
 7. Jaha, då är det jag igen....
  Kom just på att jag missat Irmas födelsedag!!!!
  Har det t o m uppskrivet på kylskåpet, men fick för mig att det var
  nästa vecka. Är tydligen lite förvirrad.....
  Du får ge henne en JÄTTE KRAM från gamla moster med anhang!
  Du kanske kan tipsa om något hon gillar som jag kan skicka....
  Nej, nu måste jag gå och snyta mig( har åkt på någon smeta).
  Kram Sofia

  SvaraRadera