söndag 27 november 2011

Nu börjar nedräkningen på allvar

"November är mycket lång och grå"

Tänk att det är första advent idag, det kan man inte tro när man tittar ut. Inte mycket till adventsstämning utomhus i år. Bilden ovan är från den härliga boken "Johans jul" som kom ut 1947. Hittar du den på en loppis eller ett antikvariat så ska du slå till! De helt fantastiska bilderna och texten berättar om en Stockholmsfamiljs julstök från barnens perspektiv. I lööv it!

"Första söndagen i advent sätter mamma adventsstaken på frukostbordet.
Den är av mässing med mossa och torra blommor i som heter eterneller."
Första ljuset är tänt i vår adventsljusstake i betong. (Vi har alltså inte en ljusstake i mässing som i Johans jul. Inte heller har vi eterneller - om man inte kan kalla lingonriset jag tryckt ner tillsammans med vitmossan för eterneller. Innan december är slut lär de vara torkade i alla fall....) Hade planer på att toka till det lite i år med mer färger, men det verkar som om julpyntet håller sig till en naturlig färgskala i år, i alla fall i köket. Den fint planterade minigranen fick jag av syrran när vi var nere i Gamleby igår och hälsade på. Oj så mycket fint syrran fixat i sin bod!


Lite bilder tog jag, de visar jag imorgon. Men kolla gärna in hennes blogg redan idag - där pågår en utlottning just nu! En del grejer fick ju i vanlig ordning följa med hem - kan inte låta bli att shoppa där. Sen blir man ju så inspirerad också! Här kommer definitivt pysslas paket och klot med mossa á la Sofias Bod. Om jag får tid... Ikväll är det sista körövningen med gospelkören inför våra advents-konserter som går av stapeln nästa söndag - 16:00 och 19:00 samt måndag 19:00. Biljetterna brukar sälja slut i förväg så vill man ha sig lite gospeljulstämning är det bäst att köpa biljetter redan nu. Det fantastiska priset är 40:- och de säljs på butik "2 Plan" i Mälarhöjden. Ni är såå välkomna i alla fall!

3 kommentarer:

 1. Åh vad fint du har det!!!!

  Jag har båda storlekarna av Höganäs muggar. De största är temuggar och är riktigt stora. Kaffemuggen är i samma storlek som de flesta muggar brukar vara(perfekt). Sedan finns det en liiten, liten kaffekopp. Den ska jag önska mig i julklapp. Den verkar perfekt till glögg!
  Ett litet tips, jag såg att Åhléns har specialpriser på just Höganäs muggar nu!

  kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en riktigt fin advent och en bra start på en ny vecka!

  Nu går tiden extra fort ovh vips så är det Jul!

  kram Marina

  SvaraRadera
 3. Ser så mysigt ut.... och lillgranen passar ju bra där!
  Den där räknaren vi fixade med till min blogg verkar inte funka så bra..... vad göra?
  Ha en härlig dag, kram Sofia

  SvaraRadera