fredag 17 september 2010

Bilder från köket!

Igår tapetserade vi i köket till sena natta. Inte hela köket men den måttbeställda digitala tapeten (ECO)s om vi bara ska ha på en vägg. Lite sneak peak på resultatet kommer här! Jag är så nöjd med resultatet! Blev precis som vi ville ha det. Vi har ju väldigt högt i tak i mitten av huset, så det är mycket vägg... Och i ett par år nu har vi haft en vitmålad vägg, men det funkar inte så bra för oss. (hur gör ni andra?!) Med buskatter som river på väggarna och det höga slitage som blir vid matplatsen, med stolar mot väggen osv. Hoppas att en tapet med bra kvalitet och mönster ska hålla sig snygg längre.

Bänkskivan är klassiska Virrvarr som finns i nyproduktion. Skåpstommarna är från Ikea men lådfronterna är specialbeställda. De är mattsvarta och svagt rundade. Ger nästan ett intryck av galon! Eller resväskor på hög... Handtagen är från Ikea. Strömbrytare och eluttag är Renova. Golvet är ett bambugolv, som är mycket hårdare än ek. Passar bra hos oss då vi nu lagt samma golv från hallen, genom korridoren och i hela nya köket. Hoppas det är slitstarkt! Det har en ganska varm brun färg, med infärgat svart både i mönstringen och på kanterna - ger ett intryck av att vara ett nåtat båtgolv.

En liten närbild på den fina skortstensmuren som vi knackat fram. Här ska en svart kamin monteras, och ytan behandlas på något sätt. Någon som vet hur? Någon form av lack kanske?Det börjar närma sig! Snart kan vi använda vårt nya kök fullt ut. Idag hoppas få jag hjälp att flytta upp det stora röda skåpet jag köpte före sommaren, det ska står där vi nu tapetserat klart, och innehålla glas och porslin. Det blir mitt helgpyssel att göra iordning det!


Ja just det! Har surfat som en tok för att hitta tapeter att matcha med fondväggen. Vi vill ha en vit/gråaktig enfärgad på motstående vägg vid matplatsen (det är inte svårt att hitta), men ett par väggstumpar vid gamla groventré-dörren vill jag tapetsera rutiga! Men hittar ingen passande tapet. Jag skulle gärna vilja ha ett rutigt mönster som påminner om en kökshandduk, vit botten och kanske grå/ljusa ränder. Finns det? Har ni någon aning? Tacksam för tips!


Hoppas alla får en riktigt skön fredagsmysig kväll! Själv blir jag helt allena, då mannen och lilla dottern åker till svärföräldrarna och hämtar hem djuren ikväll, kommer hem imorgon. Stora tjejen ska på musikal. Hmm, vad ska jag då hitta på??? Dansa på bordet kanske... ;-)


5 kommentarer:

 1. Ohlalla!! Jisses så fint det är och kommer att bli!!
  Måste visa dottern din sida..hon älskar svart och bänkskivan ..Mmmm..

  Det ska bli spännande att få se helheten sen..men nu suger jag på karamellen..ifrån smygvisningen!!

  Ha en riktigt mysig, solokvist, kväll!!

  Kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 2. Den där fondtapeten såg så läcker ut! Tror att det ska vara sådana där organiska mönster för att man ska trivas! Hur länge måste man vänta på uppföljningen? Nu blev jag ju otålig, särskilt när jag inte själv har några större projekt på gång just nu..

  SvaraRadera
 3. Vill se meeeerrr..... sneak peaken gjorde mig nyfiken på resten...:) kommer att bli kanonsnyggt..... o rutig tapet har grannen...ska fråge henne vilket märke det är på hennes.... forts kommer....:) kram o trevlig helg... Annika

  SvaraRadera
 4. Wow vilket superhäftigt kök ni får vill gärna se mer!
  Ha en fin helg!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Det kommer nog att bli ett jättefint kök.
  Nyfiken....

  SvaraRadera