tisdag 28 september 2010

Här är det alldeles uppåt väggarna!

Tisdagstemat i Fabriken denna vecka är På väggarna. Eftersom vi är mitt i en renovering av vårt kök mm så har vi inte såå många tjusiga väggprydnader just nu. Vi är glada över att en vägg är tapetserad och att vi nu även vågat oss på att sätta glasmosaiken över spisen (bilder på det kommer senare...). Men något inspirerande vill man ju visa... Vad gör man då? Jo kollar sina inspirationsmappar förstås! Där hittar mer eller mindre galna idéer på ovanliga saker på väggarna! Först ut en möbel som nog mer är ett konstobjekt än fungerande soffa... Men kul!Sen kommer vi till en spännande idé - att bygga en mycket egen vägghylla av delar av bord! Kul, men jag skulle nog inte vilja ha det så...

Men det här gillar jag! Både fondväggen skapad av flera tapetbitar a la lapptäcke, och stolarna som hängts upp och används som hylla. Kommer nog att sno den idén när det är dags att göra om sovrummet. Perfekt ur städsynpunkt att ha ett nattduksbord upphängt på väggen.Och så nästa goda idé! Varför gömma läckra skor i en mörk garderob? Upp med dom på väggen!

Och nu närmar vi oss köket... Några bilder som inspirerar mig nu när vi renoverar och inreder vårt nya kök. Väggar målade med svart skoltavlefärg - det ska vi ha! Ja, i alla fall en... :-)
Tallrik/porslinshylla - ja tack! Har dock inte hittat någon som passar än, får nog snickra själva. Gillar den här - lite annorlunda form! Kanske mer diskställ/tallrikshylla? Men fin!

Eller varför inte lite återanvändning! Gamla kökets lådor uppsatta på väggen som hyllor! TÄNK om jag sett den här idén innan vi slängde iväg alla lådorna på tippen....


Hoppas ni blev lika inspirerade som jag! Nu har jag fått mycket tankebränsle och embryon till egna projekt för vårt nya kök... Det är ju det som är såå bra med tokiga idéer av olika slag, någon annans idé får mig att tänka vidare, bli kreativ och komma på egna unika lösningar och idéer.

Tack för att ni tittar in här! Blir såå glad för alla kommentarer! På tal om bränsle - någon sa en gång att "kommentarerna är bloggens bränsle" - kan verkligen instämma i det! Så kommentera mera! ;-)
9 kommentarer:

 1. Superinspirerande! ÄLSKAR verkligen stolarna som hänger på väggen!

  tack för titten!

  Kram
  A

  SvaraRadera
 2. Verkligen inspirerande bilder, skulle vara kul att veta var de kommer ifrån också! Att kommentarer är bloggens bränsle är nog det sannaste jag hört på länge, det är verkligen så sant! Kram kram

  SvaraRadera
 3. gillar skolisten och fotöljen som klättrar!

  SvaraRadera
 4. Hej lilla vicke vire! Jag är såå dålig på att ange källan när det handlar om bilder från mina mappar... Sparar liksom bara ner dom... Ska försöka bättra mig!! Kram!

  SvaraRadera
 5. Haha, helt galet, gillade soffan, skitcoolt.
  Ha en fin dag.
  /Helena

  SvaraRadera
 6. Härligt inspirerande bilder
  vilka roliga ideér, gillar jag
  kram
  annelie

  SvaraRadera
 7. Oj va mycket väggig inspiration! Det verkar inte så dumt med inspirationsmappar, måste nog börja med lite mer organiserad mappföring av mina sparade bilder....
  Kul!

  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 8. Jag gillar!
  riktigt inspirerande!!

  STOR Kram! Annaleena

  SvaraRadera
 9. Hejsan,
  Vilka härliga bilder du visar, ja vad man inte kan göra med saker på väggen, det är bara att komma på idén eller hur?
  Tack för dina ord på min blogg.
  En set är reserverat så jag har en set kvar.
  Hör av dig igen om du skulle vilja ha den.
  Ha det gott.
  Kram Gerda

  SvaraRadera