söndag 29 november 2009

Första advent

En riktigt mysig första advent önskar jag er alla!
Här har det börjat mycket bra, satte ordentlig fart på adventspysslandet nu inför helgen. En sak som alltid triggar är ju när man skall få gäster, och igår hade vi en liten glöggbjudning med lite god mat och mycket goda vänner! Det var såå mysigt! Glömde dock bort allt vad kamera hette under kvällen, så bilderna jag visar är ifrån idag.
Adventsljusstaken i svart smide är en gammal favorit. Funderade på om jag skulle göra en mer nyskapande adventsljusstake i år, men nej, det gick liksom inte.. Den svarta i smide med vit mossa utan dekoration har nu blivit en tradition!
Framför den står en silverbricka med loppisfyndade silver/metallkoppar av olika storlek med ljus i. Ett par arrangemang med hyacinter och mossa i en tekopp och en liten cementkruka - också de loppisfynd. Amaryllisen fick bo i en fågelbur, och så den lilla dikesgranen i glasburken i fönstret. Strutarna pysslade jag förra året. De är tillverkade av gammalt notpapper (danska julsånger faktiskt!) och lite spets.
Jag älskar ju att läsa och inspireras av alla olika inredningstidningar och reportage. Så dessa tidningar återfinns lite överallt i vårt hem, får jag erkänna. Många tidningskorgar blir det...
Men det verkar som om det inte bara är jag som gillar de här tidningarna i vårt hem...Här har katten Pussel hittat ett reportage om att "sno stilen". Tydligen inte såå intressant dock, utan lite sövande... ;-)Nu lämnar jag bloggvärlden för idag, och tar med mig lilla Irma på lite shopping. Nya vinterskor mm står på inköpslistan. Avslutar med ett par citat från Irma, som läääängtar till jul: Uttalande från igår: "Snart är det jul jippi jag har väntat ett helt år:)" åsså dagens: "Första Advent tre till sen är det Jul."
Det har hon ju så rätt i det lilla hjärtat!

3 kommentarer:

 1. Det är många av Irmas kommentarer som är värda att minnas - vi får påbörja en egen citat-samling för henne.

  Göran

  SvaraRadera
 2. Kanske lade sig ner för att drömma vidare om det som lästs om i inredningstidningarna..? :-)
  Mysigt arrangerat på bordet, jag hoppas kunna använda mitt nya bord till något liknande, om jag hittar en plats åt det alltså..

  SvaraRadera
 3. Ja de små liven..härliga citat ;)..

  Jag tycker att din advebtsljustake är jättefin..traditioner är viktigt till jul..behöver inte förnyas varje år :)

  Ha det gottis i veckan!!

  Kraam Sanne!

  SvaraRadera