söndag 22 november 2009

Mera hallbilder...

Idag har det bakats lussekatter här hemma. De blev sååå goda och luftiga! Bakningsexperten i det här huset är min man - så det var tack vare honom de blev så bra! Hade först tänkt spinna vidare på advent och pynt mm i mitt inlägg ikväll, men så blir det inte....Visar istället ett litet kollage från Sofias hall. Jag går mycket i hall-tankar just nu, för att jag vill göra om vår hall. När jag hälsade på syrran förra helgen fick jag se hennes "nya" hall, det liksom smittade av sig på mig, lusten att fixa en ny fin hall... Har också sett flera fina hall-bilder hos andra bloggare som inspirerat! Det är verkligen smittsamt det där, lusten att göra om!
I Sofias lilla hall har hon en spegel som är ihopskruvad av drivved, den har hängt med länge! Under spegeln står ett nytillskott - en pianopall som fått nytt tyg med text. Tyget är säckväv och texten har Sofia präntat för egen hand.
Under den svarta trådhyllan hänger en egentillverkad galge - tillverkad med stor inspiration från House Doctor! :-)
Längst ner till vänster en detalj från en träskylt som pryder en av väggarna i hallen. Tror att det är en front från en trälåda man förvarat vin i. Den har fått sig en lätt strykning med vitfärg - förstås!
När bilderna man fotat inte är såå bra i kvalitet - känns det bättre att göra ett litet kollage än att visa dem en och en... Se där ett litet trix!
En som inte behövt trixa med ett av sina foton, för det ÄR jättefint taget precis som det är, är lilla dottern Irma - som debuterade som fotograf i DN igår! Den nyfikne kan kolla här. Då förstår ni nog också vad vi sysslade med stora delar av gårdagen! Sång och musik är ett av vår familjs STORA intressen!
Nu önskar jag alla en god natt! Kram från Marie

4 kommentarer:

 1. så koselig en hall,bestandig koselig å gjøre om.
  ha en fin mandag,
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 2. Hade en sådan samling i vårt kök tidigare men tog ner den då vi har tapetserat om nyligen. Får se om jag åter sätter upp lite bilder - men nu lite mer utspritt i olika rum kanske. Fint! Marie

  SvaraRadera
 3. Oj så fin hall !
  De e svårt att få fason på hallar tycker jag , man ska få rum med så mycket och oftast är de små och det får inte se för rörigt ut o s v .
  Lycka till halltänket !
  Kram/Lotta

  SvaraRadera
 4. Hallojsan!
  det var fina och inspirerande hallbilder som bjuds idag!!..bakade också lite saffransbröd i helgen..såå mumsigt!!

  Idéen med samlade bilder på barnen i trappen känner jag igen ifrån Svärmor..hon hade så..alla barnbarnen fanns där i flera varianter!!

  Ha en härlig vecka!! Snart e de advent ;)

  kraam Sanne..

  SvaraRadera