lördag 12 december 2009

Hej!
Just nu har jag en riktigt hektisk helg! Jag är säker på att jag inte är ensam om det.. :-) Mest är det roligheter - men man kan bli trött av roligheter också! Svärföräldrarna och en av barnens små kusiner bor över hos oss, och det blir lite av "lilla julafton" fler ggr den här helgen tror jag bestämt. Det tycker barnen kusin Alicia 5 är bra. Hon gillar julklappar!


Idag har våra döttrar sjungit i två föreställningar av JULKUL - en julkonsertstradition med deras körer. Vi har fått se allt från mössens julafton och Verner och Verner till Lucia med Kyrie Eleison. Mycket stämingsfullt och trevligt!


Imorgon skall Irma vara med i ett luciatåg på Skansen, fem föreställningar ska de göra! Så det blir också en heldag. Om någon tänkt komma till Skansen så missa inte detta luciauppträdande i Ordenshuset. De ska återskapa ett luciatåg från 20-talet, med särskilt uppsydda särkar mm. Spännande! Ska försöka få lite fina bilder av det... Om jag nu lyckas...


En anledning till att jag har börjat med denna blogg är faktiskt att jag vill utmana mig själv till att bli en bättre fotograf! Men som sagts rätt ofta i många bloggar den senaste tiden - så är det rätt svårt när man inte har bra ljus. Men jag har också mycket att lära, så det är bra att jag tycker att det är rätt kul!


Idag vill jag visa ett par klassiska före och efter bilder. Före och efter sprayburken med färg:Här har vi då en ytterkruka i plåt, som hade en ganska tråkig ljusgul färg (mer gul än vad bilden visar). Fin form, men inte så kul ändå.. Vad kan man göra, jo ta fram sprayfärgen!Så här blev slutresultatet - jag är jättenöjd! Här får den tillsammans med en vit amaryllis och vitmossa från skogen bli ett enkelt jularrangemang för byrån i vårt sovrum.
På byrån har jag också ställt en vitshabbad gammal flaskhållare i trä som fått en ljusslinga i sig. Det ger ett stämningsfullt och mysigt sken.


På-skriv-om sovrummet, så har jag också ett par bilder på våra kattungar (som växer som bara den) i full fart på vårt nya överkast (vitt virkat loppisfyndat!).


Önskar alla en riktigt mysig tredje advent och Lucia! Imorgon är det också sista dagen för att anmäla sig att vara med i vår utlottning! (Se tidigare inlägg.)


Stor kram!/Marie

1 kommentar: