tisdag 29 december 2009

Pysseltips till nyårsdukningenJaha, det är visst meningen att jag skall ligga still ett tag till...Har fortfarande hemsk hosta och feber. Läste det här i DN:s Namn och Nytt idag:


"Efter en alltmer hektisk termin med avslutande vrålspurt på samtliga fronter - jobbfix, julfix, familjefix - faller den ståndaktiga ihop och insjuknar just då vilan kommer. Man orkar inte hur mycket som helst. Faller hon inte själv gör barnen det, och mellandagarnas emotsedda stilla umgänge förvandlas till stigande temperaturer, hostmedicin och utflykter till jouröppna apotek."Namn och Nytt har med glimten i ögat beskrivit ett antal "jultyper" ett tag, det här var mellandagstypen: Sjukvårdaren. Tror ni att jag kände mig träffad eller?

Men hoppet är det sista som lämnar människan - nu tror jag på att jag blir frisk till nyår! :-)Ligger här och surfar runt för att få idéer till dukning på nyårsafton. Hittade då en mycket inspirerande blogg... Blomsterpassion!
Ett av de många fantastiska tipsen är denna idé för bordsplaceringen:
Måla päron vita och strö över grovsalt. Stick in en kvist krysanteum och en namnlapp. Vi får väl se om jag hinner/orkar detta...

12 kommentarer:

 1. Så sant som de skriver..själv hamnar jag i lite melankoli under mellandagarna då man gör absolut ingenting!!..Kan vara rätt deprimerande för ett yrväder som jag..men så nyttigt!!
  Fina tips!..Måla päronen vita!?..kul..här målas ju det mesta vitt men frukten har jag inte gett mig på ännu..Maken tror väl att jag fått snurren totalt i så fall..hihi..fint var det!

  Kronan i mitt arr har jag inte gjort..men till våren skall jag ge mig på och göra en..ngt större och mindre utsmyckad!

  Krya på dig nu vännen!!

  Kramis Sanne..

  SvaraRadera
 2. *♫•*¨*•.¸¸* HAPPY NEW YEAR *¸¸.•*¨*•♫* HAPPY NEW YEAR *¸¸.•*¨*•♫*

  Önskar jag dej & dina kära!
  Kram Nilla

  SvaraRadera
 3. Klart du är frisk till nyår!!! Berocca sidon panodil var min medicin, tillslut funkade det..;-) Jättesöta ideer till nyårsbordet! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder till dukningsinspiration. Krya på dig och ha en underbar helg. GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 5. Underbara blomsterarrangemang! krya på dig!

  kram Marina

  SvaraRadera
 6. Vilka fina dukningstips, det där med päronen var fantastiskt, det har jag aldrig sett. Krya på dig och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
  Kram/Helen

  SvaraRadera
 7. Även här har näsdukarna avlöst på löpande band. Men det går över, eller hur?!

  Gott Nytt!

  SvaraRadera
 8. Hej goa systrar!

  Hoppas du blir frisk snart Marie, här kommer en krya-på-dig-kram!

  Härliga idéer och bra bloggtips du delar med dig av! Tusen tack!

  Kram och gott nytt år!
  Mia

  SvaraRadera
 9. Här kommer en stor krya på dig kram från mig!!!
  Vilket fint tips!!
  Gott Nytt År!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 10. Hoppas att du hann bli frisk till nyåret! Det blev jag, tack och lov, efter en förkylning som varat sedan den 19 dec.. Det är väl den där faran med att man blir ledig och slappnar av, och så anfaller bacillerna - morr!!

  SvaraRadera
 11. KUL att du är med! Har lagt en länk till din blogg inne hos mig.
  Kram Sussie

  SvaraRadera
 12. Mysig blogg! Den vill jag följa!

  Irene

  SvaraRadera