måndag 4 januari 2010

Nytt år - nya krafter!

Vill tacka alla er som skriver kommentarer och besöker Systrarna - tusen tack för alla hälsningar vi fått!


Äntligen! Så känner mig frisk (nästan). Allt vände efter ett besök hos doktorn då jag fick pencillin och hostmedicin av den starkare sorten. Febern försvann men hostan sitter i, och det lär den nog göra ett tag. Min stora tjej Saga har hostat sen ett par veckor före jul!


Med nyvunna krafter så firades ett lugnt nyår tillsammans med goda vänner här hemma. Det var så mysigt, före tolvslaget klädde vi oss varmt och gick ut i vår vackra vintervärld, tände en eld i eldkorgen, marschaller och väntade sedan in tolvslaget och alla grannars fyrverkerier.


Våra vänner stannade kvar över natten och dagen efter tog vi en lång promenad i strålande väder, sol och snö! Idealiskt för fotografering - här ser ni ett par bilder från den promenaden:
Men som med så mycket annat så har det vackra en baksida... Vårt hus har haft en stor mössa av snö och is, riktigt farliga istappar har prytt huset. En sådan vill man inte ha i huvudet när man går ut på trappen! Så här har det sett ut:
Idag klättrade min man upp på taket utrustad med ett spett, och Saga stod nedanför och hjälpte till (med hjälm - efter mina förmaningar). En fantastisk insats gjordes, så nu kan vi gå säkra ut från huset!

Se hur vår altan ser ut nu.. Någon som vill ta en fika på altanen? :-)

Själv mår jag alltså ganska ok nu, men hostan har spridit sig vidare i familjen. Maken hostar och lilla Irma både hostar och har feber, lite bättre idag tror jag dock! Så lugn och ro har vi fortfarande, mycket tv och filmtittande blir det - man orkar inte så mycket mer.

Jag har också varit runt i bloggvärlden och imponerats av alla fina sammanfattningar och betraktelser ni gjort över året som var! Nästa år kanske det blir min tur, känns inte som om jag har så mycket material att göra något med nu, har ju bara haft bloggen i ett par månader.Ser dock fram emot detta nya bloggår, det ska bli så spännande att utveckla både skrivande och fotograferandet. Jag har nappat på en utmaning - från Granne med Selma - varje torsdag under januari och februari så kommer blogginlägget fokusera på tips hur vi kan spara på vår miljö... Jag tror att denna utmaning kommer att passa mig mycket bra, och ta fram bra sidor hos mig! :-) Passande för ett nytt år!


Så på återseende hoppas jag, och som sagt - God fortsättning på nya året!

7 kommentarer:

 1. Bra idé att fokuser på miljön! Härligt att du är på bättringsväg nu och att pencillinet hjälper. Har varit lite förskyld och är själv mycket bättre nu men det verkar som de flesta fått en släng av snuvan! Ha det gott - Marie

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vinterbilder!! Kul att spara till annat år när det kanske inte är fullt så snörikt!
  Skönt att höra att du mår bättre :)..

  Ha det gottis!
  Kram Sanne!

  SvaraRadera
 3. Ja vilka vackra vinterbilder!! Du har rätt, vi måste längta lite för att uppskatta det som bäst när den väl kommer! Våren!! Ja egentligen gäller väl det de mesta...;-)

  Krya på er nu!!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Skönt att höra att du är på bättringsvägen. Tråkigt att smittan har vandrat vidare. Konstigt nog har vi klarat oss väldigt bra under hösten men vi får kanske vår beskärda del under våren i stället.

  Tapparna såg verkligen vackra ut men farliga också. Bra att ni tog bort dem. Utmaningen låter spännande. Det finns så mycket som man med enkla medel kan göra för att förbättra miljön.

  Önskar er en God fortsättning på det nya året och tusen tack för alla goa kommentarer som ni lämnat hos mig. Glädjer mig åt att följa er fina blogg under 2010.

  Kramar Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 5. God fortsättning på 2010 och må virus hålla sig borta! Stackars ser som varit sjuka...... *peppar-peppar* så har jag själv hållit mig frisk.

  Vackra vinterbilder! Det är så mycket ljusare när snön ligger "vit på taken", mot det regniga diset vi brukar ha här hos oss.

  Ha nu en skön helg och krya på er :)

  SvaraRadera
 6. Har gjort en logga till miljöuppmaningen som ni kan använda om ni vill. Kika in hos mig så ser ni.
  /Sussie

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Tack för hälsningen!

  Vilka underbara vinterbilder!! Det är såå vackert med all snö...hoppas det varar ett bra tag!

  Kram Mariette

  SvaraRadera