måndag 25 januari 2010

Bröllop...

...är väl alldeles, alldeles underbart! Tänk att får vara med och dela dagen när två unga människor lovar att älska varandra i nöd och lust, och alltid stå vid varandras sida... När bruden också är en systerdotter som man sett sedan hon var nyfödd - då blir i alla fall jag rörd! Känns också lite extra när hon har samma namn som jag! Den dagen Lilla Marie föddes blev jag Stora Marie! Nu är Lilla Marie inte så liten längre (länge sedan hon växte om mig!), utan en lång, tuff tjej som rider westerridning - ett intresse som fick henne att åka over the sea och drabbas av kärlek i Kanada!
Vi mostrar fick vara med och hjälpa till med dukning och annat. Sofia hade gjort fina mosshjärtan med brudparets namn på. Här placerade på honnörsbordet på en silverbricka med slingor av av murgröna i form av ett hjärta. Sofia fick även äran att binda brudbuketten! Den skulle vara liten och enkelt - visst blev den fin!
Ned till västkusten hade både jag och Sofia släpat med oss allt vad vi har i form av silver och tenn-brickor, ljusstakar och annat pynt. Dessa placerades sedan ut på borden i små grupper. Ibland tre ljusstakar tillsammans på en större bricka, eller som här - en ljusstake på ett fat, med murgröna och ett litet hjärta som dekoration. Enkelt arrangemang till ett bröllop där önskemålet var att färgerna skulle gå i silver och marinblått. Ljus och servetter fick stå för det blå inslaget.

Min dotter Saga sjöng en av sångerna under vigseln (Say It Again, Marie Digby), och min man spelade gitarr. På festen blev det lite mer sång och även jag fick vara med! Låten Unwritten (av Natasha Bedingfield) valde vi för den fina texten:Feel the rain on your skin

No one else can feel it for you

Only you can let it in

No one else, no one else

Can speak the words on your lips

Drench yourself in words unspoken

Live your life with arms wide open

Today is where your book begins

The rest is still unwritten


Marie och Vince äventyr har nu bara börjat, men det kommer att bli både en spännande och vacker saga - det är jag övertygad om!

7 kommentarer:

 1. Så vackert och mysigt.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Låter som ett mysigt bröllop och en härlig dag! Jag hoppas ju att några av mina kompisar snart ska gifta sig så att jag får gå på en rejäl brölopsfest! ;-D

  Jo, det är mer OK att ha stök hemma för att man har lite kreativa projekt på gång. Bra mycket lättare att stå ut med!

  SvaraRadera
 3. Ahhh bröllop så underbart vackert!!

  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 4. Åhhhh så Vackert och Underbart.Ha en härlig tisdag Varmkram Rita ♥

  SvaraRadera
 5. Ooohh vad jag blir avundsjuk!! älskar bröllop!
  Vad fint ni arrangerade allt..jag förstår att dagen blev lyckad!..Tänk att ni är en såå musikalisk familj!!

  Ha en uunderbar vecka!!

  Kramis Sanne

  SvaraRadera
 6. guuu så vackert brudpar, ljuvlig känning, håruppsättning och buketten, jag smäller aaaaaaaaaav så fint! så härligt att ha såna härliga mostrar då!!!ljuvligt arrangerat, krya på dig nu och se och njut av trädgårdsprogram, det hjälper lite...igår övergick jag till svulstigare program och såg alla blåsningar, också välgörnde, haha tv3play!!!
  varmkram lotten

  SvaraRadera