lördag 9 oktober 2010

Frukost!

Varsågoda! En ny vy från köket!

Som ni ser är det inte bara rostfritt och modernt, den här sidan av köket är långt ifrån det!

Här sitter vi nu i en salig blandning av möbler... Utebordet har skurats och tagits in (har en underbar silverlen yta nu!), även så korgstolen. Några gamla stolar i ek som användes vid matbordet i gamla huset får vara med igen. Våra två bänkar i smide och trä får agera kökssoffa med fårskinn på.


Ser ni knäckebrödet i brödkorgen - det är barkbröd! Jag var på Hem 2010-mässan igår, och några småsaker fick följa med hem, bl a barkbrödet som är jättegott! Mässan var inspirerande som vanligt, men jag fick inte så bra bilder att de är värda att visas upp här... Däremot kan jag visa vad jag köpte mer än barkbröd - en annan dag!För idag har vi frukosten i fokus! En riktig högtidsstund blev det när jag trippade ut till växthuset och plockade in en av de tre paprikorna som har odlats där. Den var sååå god!! Härligt gul och krispig! Första gången jag odlat paprika. Även om skörden inte blev så stor så blev den god! :-)Ha en underbar lördag! Här ska köras skräp och ris till sopstationen samt fixas lite i köket. Ni vet - lister, målning mm.
3 kommentarer:

 1. Hej.

  Vilken mysig blogg jag kommit till:)Vilka fina bilder. Supefint bord du visar.

  Ha en bra helg.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Suck vilken underbar frukost! Jag har försökt odla paprika tre år i rad nu men den har aldrig riktigt hunnit mogna, men skam den som ger sig ;0). Angående hyllorna i ditt kök så behöver du knappas fråga vad jag tycker *haha*. Gammalt slitet virke ger en sådan fantastisk kontrast mot det strama nya tycker jag! Men det är ju jag det...

  Symaskin, hmmm, knappt jag vågar säga det men jag har en uråldrig husqvarna symaskin från när seklet var ungt. Troligen modellen efter trampsymaskin :0). Näe, så illa är det inte men gammal som gatan är den! Det sitter ju lixom inte i symaskinen utan i föraren av den ;0). Trevlig helg!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Jag letade lavendel till två trälådor på altanen i somras, men hittade ingen. I stället köpte jag två parikaplantor, som visade sig vara väldigt fruktsamma! Jag har plockat in och ätit 4 stycken som hann bli röda och vackra. När frosten slog till hade jag 5-6 stycken på god väg att mogna....
  Din gula såg helt underbar ut! Liksom resten av frukosten:)

  SvaraRadera