fredag 8 oktober 2010

Stämningsfullt?


Nu lämnar vi köket för en stund, och går in i vardagsrummet. Mitt sakrala hörn! På ett halvmånebord står en samling av bruna ljusstakar (fyndade på loppis), ett vitt gipshuvud (Jesus?), ett kors, gamla vackra böcker - en med predikningar, en bibel och en pytteliten psalmbok samt en vitshabbad fågelbur som får lyfta fram den fina Sophoran! (Ser du Sanne - den lever fortfarande! ;-)Det här var det sakrala lugna hörnet, resten av rummet är fullt med liv, jag lovar... Stora barn och kompisar till dem, en stor hund och två katter, ett par föräldrar som knappt får plats... Åsså tv:n då, som antingen visar Disney Channel eller används för tv:spel av olika slag... (nån mer som har en sån tv? dvs barn i en viss ålder...) En saccosäck som täcker halva golvet så man knappt kommer fram... Inte direkt ordning och reda eller lugn och ro - men det är härligt!

Nu blir det Idol och lite fredagsmys! Sköt om er där ute!2 kommentarer:

 1. Grattis! Att du lyckats hålla Sophoran vid liv....En bedrift värd att fira!
  Visst är det stämningsfullt i ditt hörn....fint med en lugn plats i hemmet som kontrast till vardagsstressen....
  Känner igen det där med TV´n och all röra den skapar...men ändå är den ju som en ersättning till stenålderns brasa, en plats som man samlas runt och myser, förfasas, gläds, blir upplyst, blir arg....Fattar inte varför TV´n är så skämmig i alla inredningsreportage.... Tidningarna borde vara fulla av tips om hur man får det mysigt i sin TV-hörna. ALLA har ju en TV! (nästan i alla fall....)
  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det där i hörnet:) Har nyligen köpt en Sophora som verkar trivas men vi får väl se, har ju inte direkt några gröna fingrar.

  Kram Kristina

  SvaraRadera