lördag 30 januari 2010

Tänk vad lite ljus kan göra!

Utanför fönstret är det långt ifrån vår. 17 minusgrader och helt slut på fågelmaten, fick skicka ut maken att fylla på. Men solen letade sig in idag! Såååå underbart!!! Jag har inte lyckats fota särskilt tjusiga bilder på länge, men bilderna på detta lilla vårstilleben är jag ganska nöjd med! Har funderat över om jag ska byta kamera, men det verkar vara ljuset som fattas mig! Ni som kan det här, vad ska man ha för blixt för att få till bra bilder inomhus? Ni får gärna tipsa mig!






Den grå dörren har fått sällskap av gråvita videungar, en krans hänger från handtaget och ett lent litet ägg ligger på en bit grå drivved framför den vita kannan med vita tulpaner. Lutad mot kannan ett gammalt vykort med vårblomsmotiv, baksidan har den vackraste sirligaste handstilen. Ljusstaken är hemmagjord - ett kaffekoppsfat med pålimmad ljuskopp. En liten keramikfågel tillverkad av små barnhänder (Saga) för måånga år sen får stå på fatet. På dörren hänger ett loppisfynd - en rund spegel med tjusig tennram. Amaryllisen bredvid bordet är väl inte så vårlik, men får vara med ändå!






Idag skulle det varit full fart här hemma, med 11-årskalas och allt. Men istället fick lilla Irma magsjukan som vi hämtade nere på västkusten förra helgen... INTE lika kul. Och vi som nyss turades om att vara sjuka,here we go again... Så nu sitter jag här på sängkanten med Irma och försöker hålla humöret uppe. Men inte ens High School Musical på tv funkar... Får fokusera på ett nytt kalas nästa helg, det måste bli lite extra extra extra mysigt!!!! Har ni tips tas det gärna emot.




10 kommentarer:

  1. Aj då..stackars liten..Och på kalsdagen till på köpet!! :(..ja nu blir det till att ordna något extra...

    Ditt stilleben var riktigt vårfräscht!!..tycker absolut att du ska vara nöjd!

    Skulle själv behöva en massa fototips...

    Ha en mysig lördagskväll trots allt!!

    Kramis Sanne

    SvaraRadera
  2. Stackars liten.Finns inget värre-Åhhh när det är kalas och allt.vad fint du har gjort.Jättefint.Ha en skön kväll trots allt Varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Vad roligt att ha en syster att blogga med!!
    Här har vi haft prinsesskalas idag men med feber som följd...
    Men magsjuka är tio resor värre.
    Stackars er.

    Vill ni vara med på utlottningen av en underbar stickad klänning i mohair och ull, så kika in till mig.
    Kram
    ♥♥♥Fröken Vit i Madickenhuset♥♥♥

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vilken fin stilleben (säger man så?)du har pysslat ihop!
    Den gamla symaskinen var super fin också...
    Hela vår familj har haft magsjuka idag..känner mig lite piggare nu, men det har varit lika jobbigt som alltid med magsjuka..
    kraam, annaleena:)

    SvaraRadera
  5. Bara ett sådant himla vackert vår-stilleben, vacker livslust helt enkelt!! Mari.

    SvaraRadera
  6. Visst längtar man efter våren nu? Här är det nog världsrekord på snö känns det som! De här vintern kommer att gå till historien, blä! NU vill jag ha vår, vår, vår! Älskar också vita tulpaner, fyller på med det till helgerna. Angående fotografering så använder jag och många med mig aldrig blixt inne, jag använder inställningen ISO. Kan hålla med om att bilderna blir inget vidare nu när det aldrig är ljust. Eller man själv är ju aldrig hemma när det är ljust. Har inte kommenterat bröllopsbilderna! Sååå fint det blev med buketten och mosshjärtana. Sofia lyckades ju jättebra med buketten fast hon var lite orolig. Såg att hon använde vita blomsterpärlor i rosorna som jag tipsade om, det blev ju super!! Mysigt med bröllop men inget vidare med maginfluensa! Jag längtar så efter att Sofia ska öppna upp sin bod igen då det blir lite varmare, ska bli sååå kul! Det brukar nästan bli ett besök varje helg under vår/sommar *fniss*

    Ta hand om sjuklingen! Lycka till med kalaset!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Ja, tänk vad lite ljus och vita tulpaner gör! Ska nog iväg och köpa lite tulpaner för att ruska upp humöret då denna långa vinter bara fortsätter!

    Hoppas sjuklingen blir kry åter igen, snart.

    ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Det blev gulligt med dörr, ljus och diverse till ditt fotoinlägg. Visst behöver vi mer naturligt ljus nu så att de mänskliga batterierna får ladda upp. Ha det gott - Marie

    SvaraRadera
  9. Vackra bilder ! Krya på er ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  10. Jag ger mig, magsjuka är flera gånger värre än förkylning! Hoppas att det mås bättre nu!
    Hm, jag använder aldrig blixt! Hade jag haft en extern blixt så kanske, men nu passar jag på att bara fota när det är ljust, hjlper till med lampor och Photoshop. Med blixt blir det så väldigt konstigt ljus, och mörkt i kanterna..

    SvaraRadera