fredag 15 april 2011

FredagsmatIkväll blev det ingen snabbmat, utan en soppa som startade med att jag behövde gå ut i trädgården och gräva efter jordärtskockor. Men det var i och för sig sannerligen på tiden, för det var länge sen som vi använde dom till mat! Har mest njutit av de 2 meter höga insynsskydden med massor av gula blommor i toppen! (På sensommaren) Det här receptet använde vi. Rekommenderas varmt. Kokade dock MYCKET längre, och fick tillsätta en dl vatten till tillsammans med grädden.


Under tiden bakade maken ört-fougasse (variant på brödmix till ciabatta, står på paketet). Lite knaperstekt bacon till detta och lyckan var gjord! Hoppas ni haft en skön fredagskväll, och den är ju inte över än!! Ses imorgon.


4 kommentarer:

 1. Åh, ser gott ut! Men vad...grävde du efter dem nu? Ligger de bara där och är fräscha hur länge som helst? Duh, är helt ovetande på området som synes;-)

  Önskar dig en fin, varm och solig helg!

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 2. Jag var faktiskt lite fundersam själv, om det verkligen skulle funka att gräva upp dem nu. Men det gjorde det! SÅ fina och fasta! Resten ska jag använda till att gräva ner vid tomtgränsen mellan ett par barrträd. Behövs ett litet insynsskydd där. Det blir jobb imorgon!

  SvaraRadera
 3. Ser ut som ni hade en god fredaskväll..:) vilken skatt du hade där i marken.....
  beundrade de fina äggen o kronorna... i ett tidigare inläg... underbart vackra...:) Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Det ser så läckert ut :)
  kram, Ann-Mari

  SvaraRadera