fredag 22 april 2011

Påskpyntat i köket

Solen tittar in i köket på eftermiddagen och gör påskpyntet extra tjusigt.

Igår var det min födelsedag! Ja, inte mitt födelsedatum men när jag föddes så var det Skärtorsdag (den 23 mars). Och om jag inte minns fel så är även syrran född på påsken - och hon fyller år 24 april, så i år "stämmer det" för henne.

Tänk så olika påskvädret kan vara, beroende på när på året påskhelgen infaller. När påsken är så här sent på året så krockar den ju nästan med sommaren...
Det är inte helt ovanligt att tiden före påsk är lite stressig, och yrvaket på Skärtorsdagsmorgon brukar jag inse att jag glömt bort att ta in påskris, och att det nu inte ska hinna slå ut.. Men i år så gjorde det ju ingenting att vara lite sen, eftersom allt redan är utslaget, med de allra fräschaste friska gröna små blad. Bara att ta in lite vackra kvistar och påskpyntet är fixat.
Fågeln nedan som får pryda en grön gren - har jag flera stycken av, både vita och guldiga. De fyndade jag för några år sen när en butik i stan sålde ut sitt julpynt (!) Det är ju snart påsk tänkte jag och köpte ett gäng fina fåglar.
Innan middagen igår satte jag igång och pyntade lite på köksbordet. Började med en helt annan färgskala kan jag säga, men, påsken i år VILL ha färg hos oss! Så det blev korg och ljuslykte-tuppar från indiska, dalamålad loppisfyndad tupp, saltkar i form av tupp, gröna kvistar och en liten bukett från trädgården - allt på en färgglad duk från Portugal.
Vid murstenen och kaminen - ett björkris. Rejäla musöron där! Påminner om att rosorna behöver sig en omgång med sekatören...
Solen lyser in så att det nästan ser ut som om det brinner på golvet.
Det är ju Långfredag idag, måste ju innebära att det blir extra mycket fredagsmys, hela låååånga kvällen. Här blir det solgul/påskgul fisksoppa med aioli och makens goooda surdegsbröd. Bäst att sätta fart!

2 kommentarer:

  1. Underbart vackra bilder! Grattis i efterskott :)
    Beundrar din styrka - tycker inte om chokladen i påsk-ägg, men har kompenserat med annan choklad ;-)

    SvaraRadera
  2. GRATTIS på era födelsedagar båda systrarna, hoppas ni har haft en underbar helg.

    Bilderna är underbara

    SvaraRadera