torsdag 11 augusti 2011

Drömmen om en örtagård

Ställningen jag hängt kryddbuketterna i är ovandelen av en rostig gammal hink,
som syrran tagit hand om, satt krokar i, och som jag förstås införskaffat i Sofias Bod.Jag har alltid älskat örtagårdar! Tycker det är magiskt att gå runt i en vacker örtagård med kryddväxter av alla de slag växande efter ett visst system, ni vet, i rutor, tårtbitar, pallkragar, krukor... Med små fina skyltar som talar om vad som växer var, och kanske även lite information om vad örten är bra för..


För några år sen gjorde jag ett försök att anlägga en kryddträdgård hemma hos oss, och det blev ganska bra - men vi bor ju inte kvar där nu! I vår nuvarande trädgård har jag istället en vild sammanvuxen röra där oregano och mynta av olika slag tar över... Ett riktigt dåligt samvete faktiskt, för det är inte alls som jag vill ha det!I förrgår satte jag igång att gräva upp alla kryddplantor, och sätta dom i hinkar och krukor så länge. Tänker att jag nästa år ska skapa en ny fin örtagård nere i trädgården, kanske i fina lådar a la Ernst, med grus emellan... Mmm jag drömmer vidare....


Bilderna är från den utflykt maken och jag gjorde på vår bröllopsdag till Ulriksdal slott.
Den perfekta örtagården där kantas som ni ser av små buxbomshäckar, men det tror
inte jag jag vill ha. Tar för lång tid och är för dyrt att få snyggt.
Och sen kan den ju drabbas av sjukdom har jag förstått.I väntan på detta så plockar jag in lite buketter av olika kryddväxter och hänger upp på tork i fönstret.....


Nu mina vänner är det dags att önska alla en härlig fredag. Jag ska faktiskt besöka en finfin blogvän för första gången, ska bli så kul att få se hennes vackra vita hem! Tar nog med mig kameran.... ;-)

8 kommentarer:

 1. Så härligt du gjort med den gamla hinkdelen. Jag drömmer om en örtagård jag med...*suck*

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint med den hinkdelen som upphängningsannordning.
  Och en så fin kryddträdgård skulle jag inte tacka nej till. Skulle inte ens tacka nej till en liten pallkrage med kryddor i. :-)

  Ha en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hallojsan min goa vän!!

  Tack såå mycket för en härlig eftermiddag med mycket prat och skratt!!

  Du den där hinkdelen var huuur fin som helst!! Jag bara älskar alla idéer Sofia har och som du sen utvecklar som här..med örterna!!
  !!
  Hoppas verkligen att vi gör slag i saken och tar en tur ner sen!!

  Din örtagård kommer du att få..det är jag säker på!!

  Kraaam Sanne!!

  SvaraRadera
 5. Vilken ursmart grej med hinkdelen ;o) Ser väldigt rustikt ut!
  Jag går också o drömmer om ett stort krydd/grönsaksland. Jag har luftat mina idéer för maken och nästa år hoppas jag att vi går igång. Första steget är i alla fall att maken har gjort sådana fina odlingslådor av gamla tjocka brädor till mig a´la Ernst. Dagen efter Ernst hade gjort de på TV, fann jag T stå i snickarrummet o pyssla. Gissa om jag blev glad ;o)))

  Önskar dig en riktigt härlig helg!
  Kram fr mig

  SvaraRadera
 6. Hej Marie!

  Hittade hit från goa Sanne. =) Vilken härlig och inspirerande blogg du har, bilderna från Ulriksdal är helt otroliga. Något att drömma om... =)

  Hit kommer jag absolut tillbaka igen!

  kram Emma ♥

  SvaraRadera
 7. Kanske lite väl ambitiöst att anlägga en trädgård såsom på Ulriksdal... ;-) Det ser ut att vara mycket arbete med det! Tycker att det är lite mysigare om man satsar på pallkragar och krukor istället :-)

  SvaraRadera
 8. Hej Marie!
  Hittade hit tack vare ett celebert besök jag precis haft i min butik...din syster Sofia med familj tittade in på sin resa hem, ett mycket trevligt besök:-)Du har en underbar blogg med många fina bilder....
  Ha det gott!
  Kram Anita K

  SvaraRadera