tisdag 9 augusti 2011

Vad gör man om man har tråkigt på semestern?


Till exempel kan man måla färg rakt på väggen för att skapa sig en anslagstavla/ett moodboard. Perfekt att sätta upp inspirerande bilder på. Ett mycket enkelt DIY-projekt (Do It Yourself) som alla klarar av. Bäst är väl att kolla med resten av familjen först, om det är okej att måla på tapeten... (Eller, så frågar du inte inte... ;-)
Jag blandade till en ljust grön kulör, med lite dragning till päronglass (syns dock inte så bra på bilden, det är ett sånt mörkt och omöjligt ställe att fotografera, helt utan naturligt ljus) och tog en pensel och målade ett lagom stort område direkt på tapeten.
En del av er tycker kanske att detta låter lite drastiskt, och undrar vad det är för fel på att köpa en anslagstavla på Ikea.... Tråkigt säger jag bara! Livet är för kort för att man alltid ska behöva åka till Ikea innan man kan realisera något i inredningen som man vill.
Tröttnar jag på det gröna så är det bara att måla över med vitt, eller grått, eller svart.... Vill jag ha tillbaks tapetväggen, får jag rota fram en av de överblivna rullarna och tapetsera om just där. Fast jag tror inte det blir så, den där väggen har varit helt död länge, det behövde hända något där. Detta var dagens tips!
Nu tror jag faktiskt att solen har tittat fram här, ska gå ut och se efter....

3 kommentarer:

 1. Hahaha Marie!! helt galet och heeeelt i min stil..att köra projektet direkt!! Då kan man lättare få det som man vill också..det är redan påbörjat!!

  Jag ritade upp för hål i väggen (raka valv) med en tjock spritpenna en gång..bara för maken att såga upp den, hyra stansar för det var förstås en bärande vägg..ooops.. låna hem bröder ett par dagar..för mitt lilla påhitt!!...

  Varför fråga innan??..jag är helt på din linje..haha..

  Ha det gott så ses vi inom snar framtid!! Kraaaam Sanne

  SvaraRadera
 2. U go girl! Supersnyggt! Även helt i min stil att komma på och sedan utföra...direkt!

  SvaraRadera
 3. Modigt - och härligt impulsivt! Jag tycker det blev jättefint :-)
  Har många tapeter jag kunde piffa upp med moodboards...
  Svar: oj, det var inte meningen att "skrämma" dig ;-)

  SvaraRadera