tisdag 2 augusti 2011

Böcker i köket och barn på Skansen

Det blir ett litet inlägg med blandat innehåll idag... Hmm hur ska nu detta etiketteras... (Om ni kollar i högerspalten så ser ni att jag sent om sider har gett inläggen i bloggen olika etiketter. Ett digert jobb så här i efterhand... inte riktigt klar ännu....)


Först ut - ett fynd som gjordes för ett tag sen, en "bokbärare" i metall. Jättecool tycker jag, "en sån där, gammal ful låda" sa min man... ;-) Tydligen används de i skolan och på bibliotek, för att lättare kunna bära med sig fler än en bok. Jag tycker den pryder sin plats på köksbänken, lagom stor förvaring för de kokböcker mm som fått äran att vara kvar i köket. Det är inte så ofta kokböckerna används längre, mycket oftare används en bärbar dator uppställd på köksbänken. Kan dela med mig av mitt knep för att få de absolut bästa recepten på det man vill laga. Sök helt enkelt på "den godaste... " Funkar hur bra som helst! Har hittat jättebra och goda pajrecept mm på detta vis!


I natt har vi lillasyster bortlånad, det är övernattning under bar himmel hemma hos en kompis. Fyra tjejer ska sova på en stor studsmatta i trädgården i sovsäckar! Så var i alla fall planen.. Ska bli kul att höra imorgon hur det gick med det... Det är i alla fall skönt och passande väder för ett sånt äventyr.
Samma gäng gjorde ett strålande jobb i söndags. De har ett litet annorlunda sommarjobb, de är barnkören på scenen (tillsammans med några fler små kamrater) på Barnens Allsång på Skansen. Allsångsledare är Ayla (känd från Bollibompa), på scen finns även Krumelurorkestern, gäster varje söndag denna sommar är Mamma Mu och Kråkan, övriga gäster är nya för varje vecka. I söndags var det Anders och Putte med sina Känsliga bitar. Nästa helg är de inga mindre än Electric Banana Band! Det vill jag inte missa! Undrar om jag ska berätta för Lasse Åberg att jag skrivit om honom på bloggen... ;-)

Detta är inget som sänds i tv, men det är live varje söndag kl. 14:00 hela sommaren. Jättekul, rekommenderas verkligen! Har man barn i närheten eller bara barnasinnet i behåll och gillar bra musik och allsång, så tycker jag att man ska ta vägarna förbi Skansen och vara med! Tog lite foton men hade sol i ögonen, så det var svårt att få till det.... Men lite bilder måste man ha som minne!
Det är barn från Spektrumkören i Norra Botkyrka som för tredje säsongen har detta uppdrag, om någon nu skulle vilja veta! På denna bild är inte alla med - några stycken har smitit ut för att klä ut sig till troll nämligen.... ;-)
Anders Lundin kände sig nog ganska hemma på Sollidenscenen... ;-)

Här har vi de charmiga gänget som just nu försöker sova under bar himmel - Sara, Irma, Judit och Märta. (Den observanta känner kanske igen att tre av dessa förekommit nyligen i bloggen, iförda vita förkläden...)
Nu ska jag försöka sova inomhus i min sköna säng. Jobbar den här veckan och har lite svårt att komma i säng i lagom tid för att gå upp tidigt... Kvällsmänniska som jag är.
Go´natt på er!

1 kommentar:

  1. Nämen, vilken fiiiin boklåda du har hittat. Den passar perfekt där på köksbänken och så har man nära till hands till alla goa' recept ;o)

    Ha en riktigt skön helg!
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera