tisdag 15 februari 2011

Alla hjärtans dukning











Tog bilderna igår innan jag kollat upp vilket tisdagstema det var idag i Fabriken... Så det är ren tur att tallrikarna och skedarna faktiskt syns lite!



Tallrikarna tillhör den servis som vi noga valde ut för att önska oss i bröllopspresent. Det blev


Rörstrand Diamant Viva. Enkla vita med brun kant och en liten blå blomma. Några år senare slutade de att tillverka just denna serie... Ja ja, går väl att komplettera second hand kanske.





Skedarna vi dukat med till Alla hjärtans dag-middagens fisksoppa är loppisfynd i silver. Stora härliga och billiga!







Passade också på att fota en närbild på våra nya stolsdynefodral (fattas bara själva dynan - om man nu vill stoppa i nån sån), ostrukna och fina tillsammans med den skrynkliga duken. Tänk, för några år sen skulle jag aldrig låta det vara ostruket - tycker nu att det är charmigt faktiskt.










Måste ju också få bjussa på en bild hur det blev med mitt projekt: Hjärtan på tråd. Helt enkelt så här:



Hoppas Ni alla fina som tittar in här hade en underbar Alla hjärtans dag!


Vill bara understryka att det inte är ett måste att fira denna dag. Härligt om vi kan vara mån om varandra alla dagar tycker jag! Det behöver heller inte kosta en massa pengar i inköp av dyra presenter. Men det ÄR också lite skoj att ha en särskild dag då man påminns om att visa dem man gillar att man gör just det! Och det behövs så lite egentligen. Vår Irma klippte ut hjärtan i rosa och rött papper och skrev "från Irma" på dem och placerade i sina klasskompisars lådor på morgonen. Hennes egen idé och lust styrde. SÅ ska det va!




Känn efter NOGA vad DU har lust till, och vad du vill - och gör det! Lycka till min vän.










8 kommentarer:

  1. Det finns så mycket vackert porslin och snygga bestick! Och en vacker dukning är ju härligt!
    Ha en underbar tisdag.
    Kramen.

    SvaraRadera
  2. Hej,
    jag älskar också att duka efter humör, mat, årstid, tillfälle ....snyggt!!

    Hälsningar monica

    SvaraRadera
  3. Det var en vacker dukning! Jag skulle allt bli bättre på dukning.. igår så åt vi vår alla hjärtans dag mat direkt ur hämtmatsförpackningarna som de kom ur. Men det blev ju lite disk iaf! ;-D

    Och nu har jag också gjort en gardinfris av metallkroklister från Indiska, helt inspirerad av dig!

    SvaraRadera
  4. Hej Marie!
    Vilkn gullig tjej du har som tänker på alla sina klasskompisar! Här hemma passerade dagen ofirad förbi...fick påminna grabbarna vid middagsbordet! Fast efter maten gjorde vi en stor familjekram på min uppmaning....tror dom gillade det!
    Kram
    Sussi

    SvaraRadera
  5. Hallojsan!

    Men sicken tur att du fotade tallrikarna..jag måste lära mig att planera lite bättre..missade att det var tisdag igår..så mitt tema kommer idag..hihi..

    Visst är det härligt att skrynkel känns fint nu..sparar en massa tråkig stryktid!!

    Ha det gott!! Kraam Sanne

    SvaraRadera
  6. Du visar så mycket fint, hjärtamobilen är jättefin. Men det jag fastnar vid är ju såklart katt och stackars fågel-historien. Gulp, hade det varit jag hade jag förmodligen aldrig lämnat det andra rummet. Ve och fasa, jag är inte direkt harig av mig men är det något jag fullkomligt avskyr så är det döda djur... Jag får nästan frossa av ett fågelben i trädgården. Och när en fågel flög in i fönsterrutan började jag snyfta och ringde min pappa. Jag vet, urfånigt...

    Tack för rara hälsningen hos mig,
    kramkram!

    SvaraRadera
  7. Tak for et hyggebesøg på jeres blog

    SvaraRadera