måndag 18 april 2011

Kexrecept, kattungar och omröstning

Påsklov! Ja för barnen alltså, jag jobbar. Då gäller det att de har något att sysselsätta sig med, som inte bara handlar om TV eller dator... Vår Irma 12 år har blivit så intresserad av att baka och det gör ju ingenting alls! Tänkte visa hennes goda grahamskex som hon bakat. Letade fram lite påskiga kakformar gjorde hon också. Visst blev dom fina!






Receptet kommer här:
50 gram smält smör
1 dl grahamsmjöl
1 dl siktat dinkelmjöl (vi tog vetemjöl)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk rårörsocker
knappt 1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör och mjölk, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Kavla ut degen på mjölad yta, ca 5 mm tjock. Ta ut kex (med fina kakformar eller med ett glas) som naggas med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter, 200 grader. Kexen ska inte bli för bruna, lagom är bäst. Förvara dem torrt.



Å NU, till nånting heeelt annat! Vi fick idag reda på att lite längre ner på gatan fötts ett par kattungar, som har vår kattkille Jackson som pappa! Granntanten visste detta med bestämdhet, för hon var vittne till själva avelsen... Vår stora tjej Saga fick reda på detta idag när hon gick förbi - med Jackson i släptåg (han ska ju alltid med ut och gå!) och grannen fick syn på dom. Saga fick följa med in och titta på den lilla kvarvarande tjejen, och tog ett kort med mobilen.





När vi andra kom hem så ville vi också se, så nu har vi alla fått krama om vårt lilla "barnbarn". En helt bedårande liten kopia av Jackson - det enda som skiljer är fläckarna på ryggen. Och det värsta av allt är.... att hon troligen är till salu.... och hela familjen vill bara HAAAAA!!!


Här har vi den stolta fadern (som förövrigt förstås är kastrerad nu, fattar faktiskt inte att han hann med att ha kärlekseskapader innan....)



Så nu blir det omröstning - är vi helt tokiga om vi skaffar ytterligare en katt???



10 kommentarer:

  1. hej!

    ja men ibland kan man inte motstå, tillfället bjuder in...

    Vi "fick" två katter när jag bara var tvungen att ta hand om en liten ensam stackare en sommar...

    Nu har vi dock bara en, den gamla avlivades i vintras. Det funkade att ha två. Dock accepterade aldrig riktigt den gamla nykomlingen...hon var störande..*ler*...

    Vilken duktig kakbakande tjej du har!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  2. Förstår precis! Jag spontanskaffade katt nr 2 för ett par år sedan när min kollegas katt fick ungar. Innan det hände trodde jag att jag var helnöjd med en... :)

    Vad kul att ni har länkat till mig! Tack!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Kom på att det inte riktigt framgår av det här inlägget att vi redan har TVÅ katter, ytterligare en blir alltså TRE. Vi har också en hund (katternas barnsköterska/dagmamma...)

    SvaraRadera
  4. Vilken sötnos! Jag röstar JA!! En katt mer eller mindre gör väl ingen skillnad... ;-) Katterna är ju redan vana vid att vara flera. Jag tror det är värre att skaffa en ny katt om man har en äldre katt som är van att vara ensam herre på täppan (som hos oss). Då händer det att gammelkatten känner sig åsidosatt, och kan flytta hemifrån. Det hände en släkting till oss, där grannens katt flyttade in till dem när grannen skaffade en till katt. Grannkatten har sedan med grannens goda minne fått stanna kvar hos vår släktingar, eftersom han trivs bättre där. ;-)

    Vår- och påskhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  5. Men du...varmt TACK för de fina raderna hos mig. Generösa kvinna!

    Ha en fin dag!

    Annakarin

    SvaraRadera
  6. Ha ha, man kan aldrig ha för många katter säger jag men jag vet att min sambo säger tvärtemot. Våran katt Pälsen har blivit mamma till två kullar, 5 och 4 kattungar. Hon skulle haft sitt p-piller i förrgår men har bestämt sig för att låta bli att komma hem och ta det.....så vad händer nu?
    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Härlig liten misse.:-) Kram stina

    SvaraRadera
  8. Kexen ser goda ut och jag kommer ihåg vad mycket helst min yngsta dotter bakade. Varje vecka var det något gott.

    Ja lätt att "smälta" för en kattunge.

    Ha en skön tisdag. // Lissen

    SvaraRadera
  9. Ja, Jackson kan ju åtminstone inte förneka den söta tjejen - pappa upp i dagen :).
    Det enda sättet att motstå kattungar är att ha absolut ingen som helst kontakt med dem ;-)
    Det låter lite som om ni redan bestämt er...
    kram, Ann-Mari

    SvaraRadera
  10. Hej
    Så goda och söta de ser ut.
    sedan vilken annan söting:)
    ha en skön skön dag
    kram
    sandra

    SvaraRadera