måndag 25 april 2011

Sticker upp

Missade Fabrikens söndagsbilder i går, men det är ju "söndag" även i dag, fast det är måndag.... Oj så förvirrat det blev.... Måste fått en släng solsting av allt sittande i solen på altanen. I vilket fall så kommer det ett litet bidrag här. Fler finns förstås på Fabriken.



Vilka mirakel det händer i en trädgård! På våra gräsmattor blir mattorna med vårblommor av olika slag bara större och större och blåare och blåare respektive gulare och gulare. Det är som om det skulle vara ett svenskt mästerskap i vårflor här i trädgården just nu. Sitter gärna på första parkett och studerar detta!



Tänkte också visa er vad som sticker upp ur en Kockumskastrull här hemma. Nysådd ruccola som sååååå snabbt visar sig! Världens mest lättodlade godsak. Köp genast frön om du inte redan gjort det och proppa lite jord i en kruka eller gammal kastrull, strö ut lite frön, vattna. Håller du krukan inomhus blir salladen inte lika stark i smaken som om du odlar utomhus. Jag kommer nog att odla lite både här och där. Ska faktiskt genast så en omgång till, eftersom det är bra att ha flera sådder med nån vecka emellan - så inte allt blir klart för att skördas samtidigt.


Ses igen imorgon, då är det en vanlig tisdag med tema i Fabriken: På mitt soffbord. Hm. Undrar om jag bara ska gå och knäppa en bild på ett smuligt stökigt bord fullt med fjärrkontroller och smutsiga glas...


Men nu så njuuter vi av kvällssolen! Så härligt att bara vara.



3 kommentarer:

  1. Tjena tjejen!!

    Helt underbara färger i din bukett!!..man skulle vilja pausa framfarten i trädgården nu så man hinner njuta..växer så det knakar!!

    Kul att du följer med den 5:e, jag skall genast mejla dem att vi kommer!!

    haha, ja du ett ostylat soffbord nu när det är påsk vore något..här har sonen dekorerat bordet med små färgglada foliebitar ifrån chokladägg..i mängder!!
    Ha det gott! Kraam Sanne

    SvaraRadera
  2. Det är himla trevligt varje gång man kommer på sig och inser att det redan är tisdag kväll, och således bara tre dagar kvar till helgen :-D
    Vilken häftig bild den översta, rena rama nationaldagsfirarbilden kan jag säga.

    SvaraRadera
  3. Hej,
    att odla ruccola måste vara bland det mest tacksamma!! Underbara dagar det har varit.... vi har tillbringat dem på landet och oj så mycket som hänt från dag till dag i naturen...

    Ha det gott, kram Monica

    SvaraRadera