söndag 21 februari 2010

Drömmar om våren.....

....verkar vara det enda vi får på ett bra tag! Vi får nog vänta ytterligare någon månad innan the real thing är här. För några år sedan vet jag att det var en riktig värmebölja i början av mars. Den 10 mars var jag ute och promenerade i linne! DET känns avlägset nu! Men å andra sidan brukar det nästan alltid var snöslask på min födelsedag, och det är 23 mars. Men en liiiten försmak av vårsol och värme innan dess hade inte varit dumt... Men som sagt, vi får klara oss med drömmar i år!


I väntan på den riktiga våren har jag gottat mig i gamla bilder som ger mysrysningar... De första två bilderna tog jag på trädgårdsmässan förra året. Trädgårdsmässan är ett måste för mig! Så mycket fint det brukar vara där! Stora magnoliaträd på stam - tyvärr ingen bra bild på det, en autentiskt uppbyggd skogsbacke med snödroppar och blåsippor - bilden ovan, stora hav av doftande rosa hyacinter mm mm.


Från mässans montrar tar vi ett stort kliv till Hälsingland! I somras fotade jag en gren med björklöv lutad mot stugans faluröda vägg - en härlig färgkombination och ett snyggt mönster tycker jag!


Sist men inte minst en detalj från ett vårligt arrangemang på förstukvisten i vårt gamla hus. Å vad jag längtar till att få plantera och fixa nåt sådant nu!8 kommentarer:

 1. Ja, alltså...när våren kommer så blir man väl sjuk av glädje efter den här vintern.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. ohhh tack söta för din varma hälsning!!!
  guuuuuu vilka bilder, jisses man blir grinfärdig snart av all skitsnö!
  varmkram lotten

  SvaraRadera
 3. Var det såååå varmt i mars? Tur att man har så dåligt minne så man inte lider av att det är så kallt ute. Är iofs uppvuxen i Boden så jag är van vid att det ligger snödrivor kvar när det är skolavslutning... *hihi*. Blev så glad över den snälla hälsningen inne hos mig! Hit kommer jag alla gånger tillbaka! Nästan för vackra bilder för det gör lite ont i hjärtat av längtan... Tänk när man får plantera ut lite penseer och påskliljor...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Drabbas också av längtan till att kunna sätta ut en liten potta på trappan med blommande penséer och påskliljor. Brukar göra det i början av mars, men i år blir det allt till att vänta!
  Kul att kika in här hos er!

  SvaraRadera
 5. Vilka vårliga bilder! Man längtar ju ihjäl sig! Detta väder är en hård prövning för våra trädgårs-själar, ja för alla andra också.
  Ha en bra vecka!
  Kram Pella

  SvaraRadera
 6. I mars! Jösses, men ingenting är ju omöjligt. Kan det bli 80 cm snö så kan det bli vår i mars och ljuva dagar. Vem vet det kan bli vår snabbt. Fina bilder! Marie

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara vårblommor. De behövs i den kalla vintern. Vi hade minus 25 i dag på morgonen.
  Kram Anne

  SvaraRadera
 8. Ja du, det är verkligen skillnad år från år..pratade just om det då min ena son är född 28 mars och vi satt fakriskt ute tom ett år för att det var så varmt och vårfint!! kommer knappast att göra det i år!
  Fina, underbara vårbilder du visar!

  Ha det gott!! /Kram Sanne..

  SvaraRadera