måndag 8 februari 2010

Loppisfynd blev söndagspyssel

I lördags blev det ett par loppisbesök för mig - alltid lika trevligt när man får fynda! Ett litet annorlunda inköp blev denna virkbok och en virknål! Ända sedan jag själv tipsade om att spara miljön genom att virka av gamla kläder och plastpåsar har jag tänkt att följa mitt eget råd, men inte kommit till skott. Dels pga brist på virknålar, dels för att jag inte riktigt kommer ihåg hur man gör.... Men nu var det dags! Förutom en massa mysiga bilder och beskrivningar på avancerade virkningar så fanns det en liten virkskola längst fram i boken - så nu är jag på banan igen! Den kom mycket väl till pass...


Bredvid boken ser ni mitt söndagspyssel, mitt första försök till virkning på 100 år känns det som! Jag tror att det ska bli en matta... Liite svårt att få den platt - men mycket kul att göra! Det går verkligen fort att virka med virknål nr 5. Materialet är gamla t-shirtar som jag klippt remsor av. Virkboken och virknålen kostade 5:- st! Billigt nöje med andra ord.I boken kan man läsa som förord till alla beskrivningarna: "Mitt i det hektiska nutidslivet söker vi oss bakåt i tiden, till gamla handarbetstekniker och mönster, såsom vi minns dem från farmors och mormors tid. I plast- och kärnkraftsåldern vill vi känna tryggheten av äkta vara, av mönster med tradition och återuppliva dem genom vår hobby att virka och sticka."


Ja tänka sig, detta var 1980.. Men lite känner vi kanske igen oss?
5 kommentarer:

 1. hei,
  så herlig loppis funn,
  å flote bilder,
  ja åra går fort
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 2. Kjempe kult! Alltid göy å finne skatter på loppis! Blir spennende å se vad det blir av det du hekler!
  Ha en fin mandag!

  Irene

  SvaraRadera
 3. Hallojsan!

  ja det där var ju ett riktigt fynd! Har också länge varit sugen på att virla eller fläta en badrumsmatta..Fick en hel del inspiration nu!!

  ha det bärt!!

  Kraaam Sanne..

  SvaraRadera
 4. Vad spännande. Jag skulle också vilja väcka liv i mina gamla dolda talanger. Mattan kommer att bli superfin. Ska bli roligt att få se det färdiga resultatet.

  kramar Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 5. Hallå där, det är så lustigt, det vi inte alls kunde tänka oss för några år sen är hel-inne idag, mormorsrutor, ngt jag tyckte var fult, skitfult! Tycker jag är rikigt snyggt i dag i de rätta färgerna! Men virka skulle jag aldrig kunna börja med, har aldrig kunnat, jag fattar inget, har inte hjärna för den svåra handarbetskonsten helt enkelt....
  Va duktig du är som viirkar en matta, den kommer bli jättefin! Vilken gullig Mr Pussel som är där i trädet- livet är spännade: )

  Tack för er rara hälsning! Mari.

  SvaraRadera