söndag 28 februari 2010

Köksdrömmar!

Just nu går jag och drömmer om ett nytt kök! Vi bor ju i en villa byggd -60, och har det mesta i original i köket. Charmigt men såå opraktiskt med ett litet kök och ett stort matrum med skjutdörrar emellan. Vi vill öppna upp genom att ta bort denna vägg och även väggen till groventrén som ligger vägg i vägg med köket. Vi har en takhöjd på 3.40 där det är som högst så det skulle kunna bli riktigt ljust och öppet. Då får vi även direkt utgång till trädgården på två ställen, både mot framsidan och baksidan. Vi har även en liten vedspis som vi vill byta ut till något annat, skulle vara så mysigt att kunna tända en brasa i köket!


En sak jag vill behålla är placeringen av diskbänken under fönstren mot framsidan. Underbart att står där och fixa och spana ut på träd och himmel. Skulle kunna se ut här:

I vårt stora nya kök skulle vi också få plats både med stort matbord och många stolar och en köksö med sittplatser. Perfekt för gästerna att slå sig ned medan man lagar färdigt maten.
Vill också ha så lite överskåp som möjligt, blir så mycket luftigare med köksbänkar utan skåp ovanför. Några skåp kanske man behöver men de kan man ju samla på ett och samma ställe - som ett vitrinskåp.
Eller så har man ett fristående vitrinskåp, det behöver ju inte heller se likadant ut som de andra skåpen, kanske något gammalt omålat charmigt...


Stilen skulle vara en blandning av nytt och gammalt. Inte allt för lantligt, för det passar inte vårt 60-talshus. Inte heller bara vitt utan även svart och gärna material med patina!
Ser ni det framför er? Det gör jag... Inte alla detaljer, men på ett ungefär...

Nu ska jag drömma vidare i ett varmt bad! Ha en mysig söndagskväll nu alla vänner!

7 kommentarer:

 1. Hallojsan!

  Vad vore livet utan drömmar :)..jag ser köket framför mig..åå så fint!..jag kommer o fikar! ;)

  Ha det gottis!

  Kram Sanne..

  SvaraRadera
 2. Kommer minsann att bli supersnyggt! Det roligaste är väll nästan att drömma... Jag älskar att planera och drömma, speciellt när det är så roliga projekt som ett kök.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Så roligt att drömma och planera! Är helt säker på att köket kommer att bli toppenfint!

  Ha en bra vecka!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara köksdrömmar du har! Det kommer att bli superfint!

  Du frågade lite om auktionen som jag var på. Oftast brukar större auktionsfirmor ha visning någon dag innan auktionen och då kan man gå runt och kika på alla saker. Därefter kan man lägga skriftliga bud och auktionsförättaren budar då åt dig under auktionen. Du lägger då ett maxbud men sakerna kan gå för en lägre summa om ingen annan budar emot. Det är ganska praktiskt! Men om det är något som man verkligen vill ha är telefonbud bättre tycker jag. Då ringer de upp dig från auktionen och man budar direkt. Då kan man ju själv ta ställning till om man vill höja sitt bud eller inte.Det här passar mig perfekt för det är ju sällan man hinner sitta med under en hel auktion då man har småbarn hemma även fast det förstås är det allra bästa. Jag tycker att det är jättekul med auktioner, alltid lite spännande. Vissa saker kan bli väldigt dyra och andra överraskande billiga. Hoppas att det här besvarade dina frågor.

  Hoppas att du får en skön vecka!

  Kramar Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 5. Ja du, också jag går i köksdrömmar. Vi har det mest fula 70-talskök man kan tänka sig...

  Du, varmt tack för raderna hos mig. Du lyfte mig mentalt den där grå dagen...TACK!

  Kram,

  Anna

  SvaraRadera
 6. Vad härligt med köksdrömmar, finns hos mig oxå. Ska nog renovera nästa år:)
  Tack för inspirationsbilderna..
  kram sandra

  SvaraRadera
 7. Härligt att planera köket! Tycker mycket om din idee med diskbänken fram för fönstret.

  Om du leta efter lite fler inspiration vad det gäller diskbänkar är du välkommen att besöka min blogg - den handlar om just diskbänkar.

  http://neonelakitchen.blogspot.com/

  SvaraRadera