lördag 27 februari 2010

Godmorgon lördag!

Idag blir det bara ett snabbt litet inlägg med en bild från ett fönster i köket. Fotat i "kvällssol". Ett härligt rostigt loppisfynd - den gamla fotogenlyktan - tillsammans med hibiscusen i en av mina favoritkrukor. Det är en helt vanlig terrakottakruka som jag skissade upp rutor på - med blyerts och linjal - och sedan målade varannan ruta i ljust ljust turkos. För cirka 10 år sen tror jag, och nu har den fått helt naturlig patina. Me like! Bakom i fönstret står vår fotskrapa (!) i järn, som gick sönder i snöskottningen för ett par veckor sen. En bit gick av (den delen är skymd av krukan) och min man ville slänga den. Men jag såg genast ett nytt användningsområde... Tycker jättemycket om hur rostig den har blivit av att ligga ute i snön... och så här ställd i ett fönster kommer mönstret fram ordentligt.
Ha en superbra lördag mina vänner! Nu ska jag surfa runt och se vad ni har för er idag då....

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Härligt med lördag! Det var riktigt fint i fönstret. Fint med rutig kruka och jag liksom du älskar att hitta nya användningsområden till saker o ting! Åhhh om våren kunde komma snart, är såååå sugen på att fynda i Sofias bod :-)
  Trevlig helg!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Män förstår inte alltid skönheten i trasiga saker, så som vi gör. Krukan är underbar. Jag ska försöka mig på att patinera terrakottakrukor fram i vår för att få ett kalkigt uttryck på dem. Får se hur det blir efteråt. Ha en skön helg! Marie

  SvaraRadera
 3. Tänk vilken tur att du kom på ett annat sätt att använda den där vackra fotskrapan. Måste se huuur snyggt ut som helst när solen ligger på. Finns det något snyggare än rostigt järn? Ha en trevlig helg!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Krukor med patina är så sköönt för ögat, har några som jag har liggandes ute för att få patina...
  Härlig söndag till dig!
  / Bondjäntan

  SvaraRadera