lördag 8 januari 2011

Lördagsmys

En helt leeedig lördag, vad har jag gjort med den?? Jo jag har LOPPAT! För första gången på läänge, hade riktig abstinens ska ni veta! ;-) En del av er som läser detta förstår PRECIS, andra undrar nog hur jag menar... Hann med tre ställen, men gjorde faktiskt inte såå mycket fynd. Men några i alla fall. Bland annat ett par kuddar - hemsydda av någon. Den lilla duken (?) som sitter på kudden är ditsydd för hand - jättefint. Gillar mönstret, i milda "vattrade" nyanser i grönt, blått och gråbrunt. Passar så bra in i matsalsdelen av vårt nya kök. Murgröna - en riktig favorit både som mönster, krukväxt, bordsdekoration, trädgårdsväxt mm. Murgröna Hedera Helix Gotland står det på kudden. Får mig att tänka på att jag tog ett skott av murgröna från Visby ringmur när vi var där för 15 år sen som jag sedan planterade i trädgården. Gick hur bra som helst! Det klättrade villigt upp i ett träd i förra trädgården. Nu har jag ett skott från en murgröna i London (insmugglad i somras) som jag planterat i en kruka - hoppas kunna plantera ut i sommar!


Kuddarna gjorde sig såå bra i vårt kök, på bänken vid köksbordet. Här blev jag sedan sittandes med fika - kanelte förstås! - medan maken lagade mat.

På bilden ser ni en av mina bästaste julklappar - min nya tekanna!! Gillar den såå mycket, den har rätt färg (lite svartgrå sådär) och god funktion. Rymmer mycket, har en tesil, lätt att hälla ur (om den inte är alldeles full, då blir det svårare för den blir så tung). GILLAR!!Åsså hade vi visst lite hembakta pepparkakor kvar... ;-)


Lektyr till fikat - Allt i hemmet. Den tidningen har blivit såå mycket bättre nu än förut! Kan verkligen rekommendera detta nummer. Måste nog ta ytterligare en liten titt..... So long! Ses imorgon då det ska visas söndagsbild... Ha en helmysig lördagskväll - det ska vi ha!
4 kommentarer:

 1. HEj!
  Vilka fina kuddar, de skulle ha passat hos mig med i färgerna, urbra faktiskt;-)

  Jag älskar att loppa, men vet inte riktigt vart jag ska gå häruppe. Vet du nåt bra i Norra Stockholm, kanske?
  Jag går till Myrorna i Ropsten ungefär en gång per vecka, men där är de svårt att hitta det där lite extra roliga:-)
  Du förresten, så fina ramar runt bilderna du gör!

  Ha det gott, kram H.

  SvaraRadera
 2. Hallojsan vännen!1

  Härligt med loppis!! Jag förstår precis hur du menar! Har varit på två idag ;)..

  Kuddarna är jättefina med sitt trädgårdsmönster..och precis som du skriver passar de perfekt i mathörnan..Gillar att du har ett utebord där..så varför hitta något nytt!!??..

  Ha en fin fortsättning på helgen!! Kramisar ifrån Sanne!!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Åhhh så spännande vad du kan ha loppat för något till Sofia :-)
  Fina kuddarna var! Jag förstår precis vad du menar, har oxå loppisabstinens! Det behövs ju bara att man hittar en liten sak så är man nöjd, konstigt det där!

  Ha det gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Fin kanna och ett mysigt ställe att fika på!

  SvaraRadera