tisdag 4 januari 2011

Tisdagstema - recycling

Årets första tisdagstema för oss Fabriksarbetande bloggare är recycling/återvinning. Vilket egentligen betyder att återvinna sopor. Å det gör jag ju, vi komposterar och får finfin jord av det. Om man tänker lite bredare och tänker återanvändning av gamla saker, så är det inte något särskilt okänt ämne för de flesta av bloggarna... ;-) Hemma hos oss finns det exempelvis i köket ett ommålat gammalt skåp, en Blocket-fyndad köksö, en gammal målarstege som pyntas efter säsong, en gardin gjord av plåthängare från Indiska, ett köksbord som egentligen är vårt utebord - men som fått komma in i brist på annat, en lucka i vår mursten flätade av plåtband mm. Men allt detta har jag ju redan visat er! En sak jag inte visat, är vår "nya" gardinstång i sovrummet.


Någon som ser vad det är? Det är faktiskt ett gammalt spjut, som min man sparat från sin ungdom. Jättesnyggt tycker jag! Härligt turkos och slitet. Perfekt som gardinstång om man vill få in lite färg. Fin som kontrast till spetsgardinen. (Fast egentligen vill jag byta ut dessa gardiner till skrynkliga i linne...)
För att fånga upp färgen ytterligare fick de turkosa glasflaskorna (fyndade på loppis) stå på vakt i fönstret, och i dem har jag "återvunnit" julblommorna som snart gjort sitt, doftande vita hyacinter och vita tulpaner.
Fåglarna som flyger bredvid fönstret är pysslade av mönstrat papper, tårtpapper och en vit stålställning från en lampa jag dissekterat.... ;-)


Så härligt att få flytta bort advent och julpynt och ta in lite nytt! Ett fönster klart, bara resten kvar... Ett kärt nöje, men faktiskt ska det mesta få vara kvar över helgen, sen så ska julen ut!
8 kommentarer:

 1. Ååå nu blir jag inspirerad att "göra" fåglar och tvätta fönster för att få lite mer vårkänslor! Har ju redan börjat med frön och sådd.... Kanske att man skulle leta efter lite krokusar eller pärlhyacinter att ställa på bordet?!

  Ha det gott i kylan!

  SvaraRadera
 2. Åhhh vilken SNYGG gardinstång! Precis min älsklingsfärg när det kommer till detaljer i hemmet! Jag är också väldigt sugen på att städa ut julen nu, och plocka fram lite" våriga prylar". Ska dock försöka hålla mej till fredag.... Barnen vill hålla kvar julen längre än jag :-) Kram till dej!

  SvaraRadera
 3. Annorlunda rolig gardinstång och fåglarna får gärna flyga till mej. Turkos gillar jag också.

  Ha det gott. Lissen

  SvaraRadera
 4. Fåglarna äe ljuvligt söta!!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Ja det är verkligen underbart att återvinna saker ge dem ett nytt liv...
  söta fåglar.
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 6. Hej där, snubblade in här.
  Djupt imponerad över vad man kan hitta på med gamla saker och lite fantasi.
  Jättefint.

  /Carina

  SvaraRadera
 7. Men så fiffig du är tjejen..ha de väl aldrig kommit på att plocka fram ett spjut!! Snyggt som tusan blev det också!
  Kan man göra något snyggt av makens gamla fotbollsskor tro??..hihi..

  Hoppas att du får ett par sköna, lediga dagar nu..

  Kramisar till dig min vän!!

  //Sanne :)

  SvaraRadera
 8. Hihi, ja du är en mästare på återvinning du! Kan se hur du går loss på lampställningen *fnissar*. Fåglarna är ljuvliga!

  Etsy måste du ju kolla in! Du kommer att bli sittande i timmar! En så härligt bra inspirationskälla!

  Kram och god fortsättning!
  A

  SvaraRadera