lördag 4 december 2010

Lucka 4

Å vilken underbar vinterdag denna lördag! Får bli en promenad snart. Men först vill jag presentera lucka 4! Det blir en titt av en hörna i köket. Den gamla korgstolen har fått en fuskpäls som filt, kudden har fått halsduk (det är ju vinter och det drar lite från fönstret... ;-). På väggen sitter en gammal sliten spegel som pyntats med julgransljus, en lite tufsig krans av granris, hjärtformade pepparkakasformar och en svart skylt som syrran gjort - som jag skrivit JUL på med tavelkrita.

Å här har vi vår kamin - som det är såå skönt att elda i nu när det är så kallt! Innan köksrenoveringen så var denna mursten inbyggd i väggen, och spis och fläkt stod mot denna vägg. Öppningen mot korridoren var en liten dörröppning och det var inte samma enhetliga golv. Just här har vi alltså gjort stora förändringar! Rivit väggar och öppnat upp, och med det blir det arbete med att snickra igen "hål" i tak, gjuta golv mm. För att inte tala om jobbet med att ta fram murstenen. Jag stod där i somras i många timmar och knackade och borstade med stålborste. Efter det strök vi hela murstenen med något som binder ytan, så det inte dammar så mycket.
En sak som vi inte visste hur vi skulle göra med var detta hålet i muren (gamla köksfläkten hade suttit där). Vi ville inte mura igen, dels är det bra med utdrag, dels skulle det inte smälta in utan synas för mycket. Vi funderade på att köpa en snygg smideslucka, men hittade ingen med rätta måtten. Så igår så kom jag på det! Jag hade sparat de svarta järnbanden som suttit runt trälådan som kaminen levererades i. Kan alltid vara bra att ha tänkte jag. Igår klippte jag det i lagom bitar och flätade ihop ett galler som nu får sitta som en lucka i hålet! Jag är supernöjd och alldeles gratis var det! Ha en underbar lördag - imorgon blir det mer bilder från köket!3 kommentarer:

 1. Härliga bilder! jag antar att du är mycket nöjd med er kökrenovering?!

  Jag gillar att du tänker på att ta tillvara på "skräp". Det blev ett mycket passande galler till murstenen. Snacka om återvinning!

  Kram i kylan!

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj....den där fuskpälsfilten skulle jag vilja sätta ner min frusna rumpa i! ....Myyyyysigt!
  Om du är sugen på något franskt så titta in till mig och var med i min utlottning!

  kram
  Sussi

  SvaraRadera
 3. Hej, vilken härlig lucka att öppna. Så fint du har pysslat till det. Gallret blev ju superduper.

  En fin adventshelg önskar jag dig!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera