söndag 5 december 2010

Lucka 6 - fler köksbilder!


Hej mina vänner! Här under lucka 6 får ni se ytterligare bilder från vårt kök! Baksidan av murstenen - som nu är mitt i köket. Här möttes alltså tre rum - matsal, beredningskök och groventré/tvättstuga. Nu är alla väggar rivna och vi har fått ett stort praktiskt och bekvämt kök.


En vy rakt in i gamla tvättstugan. Vi beslöt att ha en liten diskbänk (rören och avloppet fanns ju redan) även här - perfekt när man vill stå och fixa med krukväxter mm, och perfekt med närheten till dörren ut.
Hela väggen ovanför är målad med skoltavlefärg, har även satt upp en liten loppisfyndad svart hylla mitt på .
Har dock inte fått upp blandaren än. En fråga - OM någon av er läsare har koll på var man kan få tag i delar till en vägghängd originalblandare från 1960 - säg till!
Så blev det alltså, vårt köksprojekt som startade vid midsommar ungefär... :-) Grunden är som ni kunnat se vitt, svart, grått, träfärgat. Ett modernt kök med flirtar bakåt - köksbänkar i virrvarr tex, samt lite gamla slita sköna detaljer. För tillfället är accentfärgen röd, men den kan ju lätt ändras när smaken och lusten förändras. T ex efter jul! ;-)

Vi är supernöjda i alla fall, vill vara i köket hela tiden...! Så skönt jämfört med hur det var innan, med det lilla beredningsköket som troligen var planerat enbart för en arbetande person (mor i huset?). Nu kan alla hjälpas åt med att fixa maten. Det är bra det! När nu den moderna modern i huset är den som kommer hem sist om dagarna. Så var det nog inte förr.. ;-)

När jag skriver detta är det sen söndagskväll, och vi sitter i soffan nöjda och belåtna efter två lyckade adventskonserter med gospelkören. Såå härligt det var! Vilken publik! Och vilken kör vi är! Stolt! Härligt att göra något som ger så mkt energi tillbaks. Fast man blir lite trött också - dags för sängen nu.

För de flesta av er som läser det här är det nog måndag - vill önska er en riktigt bra start på veckan!

5 kommentarer:

 1. TACK söta du, vad GLAD jag blir!!! Men så otroligt VACKERT du har det hemma...wow...kul att få se. Får man fråga vart den underbara stjärnan som hänger mitt i rummet kommer ifrån...blev kär...

  STOR KRAM
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Va fiiint det blev Marie! Superläckert! Tack för lite schysst nattläsning ;-) Jag hade tänkt sitta uppe och vänta ut musen i skafferiet, men ger nu upp ;-) God natt!

  SvaraRadera
 3. Hallo!1

  Det är bara såå snyggt i ert kök!! Personligt! Har inte sett något liknande innan!!

  Bokstäverna har små piggar på sig för att ställas i adventsljustaken egentligen.. men de fick bo i min blomma istället!!

  Ha det bäst!! kramis Sanne

  Härligt att er konsert blev lyckad.. Ni e bäst!!

  SvaraRadera
 4. Sååå läckert köket blev! Fin kombination av nött och nytt...Och den där väggen med tavelfärg...Ahhh! Vill ha!

  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 5. Så fint ni har fått det!!!

  Aj lajk!! :D

  Kramelikram!

  SvaraRadera