måndag 13 december 2010

Lucka 13 - pyssel!

Hoppas ni alla fick en skön lussemorgon!

I lucka 13 tänkte jag visa hur ett litet pyssel växer fram. Jag och yngsta dottern Irma har samarbetat här, hon är såå duktig på att pyssla!


Man behöver en gammal bok som man kan använda sidorna ur. Klipp eller vik och riv (det gjorde vi, var enklast och blev snyggast) 9 st remsor från en sida.


Lägg sedan undan 3 av dem som får behålla sin originallängd. Ta 3 andra och klipp bort en tum/en inch, ta ytterligare 2 remsor och klipp bort två tum/inches, den sista remsan skall bara vara 3,5 tum/inches lång. ( 1 tum/inch är 2,45 cm - tyckte det var lite kul att mäta med tum - Irma fick lära sig nåt nytt!)


Fäst ihop alla remsor till rundlar, använd häftapparat och när den blir för stor går det bra att limma. Limpistol funkade bäst tyckte vi. Fäst sedan ihop de tre största rundlarna med höftapparaten till det första lagret av "blomblad".


Gör sedan detsamma med de tre näst största rundlarna. Klistra eller häfta sedan ihop de två lagren på varann. Upprepa med de två rundlarna som är näst minst.


Allra sist sätter man den minsta rundeln överst på "blomman", här funkar lim bäst. För att kunna fästa på ett paket kan man sedan ta dubbelhäftande tejp och klippa en bit, tejpa fast under blomman. SÅ ja, nu är den färdig! Visst blev den fin!


Hoppas ni alla får en härlig vecka med mycket pyssel!!

4 kommentarer:

 1. Pyssligare tjejer får man leta efter! Jag saaa ju det! Tittar in här och försöker få lite inspiration inför julen men det är segt just nu... ;0) Jag får nog vara glad om jag orkar vara vaken hela julaftonen *hihi*. Vad roligt att du märkte lite skillnad i besöksantalet igår. Du HAR ju en så fin blogg så det är klart att jag vill uppmärksamma den!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Hallojsan i stugan!!

  Nu är det äääntligen lucia och myset är på topp!..Kul att titta in och se ett riktigt läckert pysseltips! Hur snyggt som helst att dekorera paket med!!

  Ha en riktigt fin Luciakväll!! :)

  Kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 3. Pyssligt, pyssligt! Hade min flicka också gillat!!!

  Vilket fint luciatåg...oj oj oj... Helt underbart!

  Men en liten fråga, vad har de på klänningarna? Har aldrig sett att man ska ha nåt sånt på sitt lucia nattlinne innan...

  Underbar bild!

  Kram mariette

  SvaraRadera
 4. Det blev jättefint! Tack för att du delade med dig och inspirerade.

  Bilderna på skyltar och numror för dagarna i advent är verkligt fina! Det är finurligt och vackert!
  kram, Ann-Mari

  SvaraRadera