torsdag 9 december 2010

Lucka 9 - hyacinter i vårt kök

Jag är inte den enda som bloggar om hyacinter just nu... ;-) Men DET är ju inte så konstigt! En av de bästa mest mångsidiga advents, jul och vårblommor som finns! Om ni frågar mig alltså.
MEN jag saknar de som doftar MYCKET! Såå svårt att få tag på! De blommor man köper idag doftar så mycket mindre än vad jag minns att de gjorde förr. Nån som vet var man kan köpa riktigt väldoftande exemplar???
Här har ett par hyacinter hamnat i marschallhållare (tack Camilla!) inomhus, nedstuckna i en stor kruka som står på ett litet bord. Så de är faktiskt i perfekt näshöjd när man går förbi - vilket underlättar när man som jag är ute efter doften...


Här har vi två hyacinter placerade i glasburkar i den gamla Reda-hylllan! I trevligt sällskap av grankvistar och sockerbitar.

Vi har även flera hyacinter lite mer traditionellt planterade i krukor med mossa - men de får ni se en annan dag!


Åsså en liten fundering.... Sen Systrarna blev medlemmar i Fabriken, så har antal besökare på bloggen ökat. Jätteroligt! Men kommentarerna har inte ökat.. Å jag är sååå NYFIKEN på vilka ni är som kommer in hit och kollar, och om ni gillar det ni ser...? Skulle vara så roligt om ni ville lämna en hälsning! Inte ett måste, men det står på min önskelista just nu... ;-)

Jag vet att det är bråda dagar och att många bloggare seglar förbi och bara kollar, utan att hinna med att kommentera. Å att många vänner och släktingar inte har något Googlekonto, vilket man behöver för att kommentera. Men vet ni vad? Det krävs bara att man har en mailadress, så kan man skaffa sig ett googlekonto! Inte så svårt som man kanske kan tro!


Jag är i alla fall jätteglad för den fina feedback som jag får då och då, IRL och via Facebook! (Skulle ju vara helknasigt att hålla på och blogga om man inte visste om det lästes och uppskattades....) Så TACK go' vänner!


7 kommentarer:

 1. Hallojsan vännen!1
  Wow! Du har verkligen varit kreativ. som vanligt! Såå läckert att sätta hyacinterna i redahyllan..hade jag inte kommit på själv!..

  Ja, att jag är här och läser vet du säkert ;)..och jag känner som du..har också fått en massa fler läsare i och med Fabriken!!

  Ha det gottis!! Kram Sanne

  SvaraRadera
 2. Hej!

  HYacinter är ju bland det finaste man kan ha...

  Jag tycker också det är tråkigt att det ska vara så svårt att få fatt i dessa blommor med högre doftkod. På alla lådor står det bara en stjärna, dvs svag doft...

  Men man får njuta av de som finns i alla fall!

  Jättefint arrangerat!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 3. Hej Marie!
  Fin fina bilder, hyacinter är ju verkligen ljuvliga!!! Såå roligt det var att träffa dig hos Sofia! Du verkade lika enkel och mysig som din syster :-) Jag är en av alla som S M Y G E R runt här :-) Det är lika hos mig, ca 500-600 läsare/ dag men bara ca 6 kommentarer/dag. Det roligaste är ju trots allt att någon vill kika in och att de gör det om och om igen tycker jag. Önskar dig en trevlig adventstid!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Men kors så duktiga ni är med uppdatering varje dag och mycket fin inspiration!!!! Jackson, vilken goding.. Mari.

  SvaraRadera
 5. Jag är en av de som tittar in, inspireras och njuter, för att sedan rusa vidare! Kommentarer formas i huvudet, men så börjar klockan ticka :-)
  Efter imorgon är en stor del av min stress över, och då kan jag börja njuta av jultiden!
  Ha en fin kväll,
  kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 6. Vilken julstämning man får av dina vackra bilder! Jag tillhör kategorin som inte vill ha allt för starkt doftande blommor eftersom jag nyser som en tok då... ;0) Kan tyvärr inte hjälpa dig där!

  Köket! Åh, vad ska man säga... Heeeeelt fantastiskt! Vilket arbete ni har lagt ner och vad snyggt! Tala om att ha god smak... Skulle jag kunna få tipsa om din blogg på söndag?

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Amen vad snyggt! "Vad snyggt, varför kom inte vi på det??" Var Fannys spontana....

  Kram kram

  SvaraRadera