tisdag 2 februari 2010

Har varit på restaurang

Idag åt jag lunch med min stora dotter på Bistro Voltaire, det ligger i Sickla i Sthlm. Har aldrig varit där tidigare och blev sååå glatt överraskad! Mysigare ställe, godare mat, trevligare personal och snyggare inredning får man leta efter! Det fanns så mycket att titta på, så jag tog en stund enbart till det, med kameran i högsta hugg.

Älskar de här enkla slitna långborden och bänkarna med fårskinn på.


Kul väggdekorarion med vita tallrikar som fått text på sig. Ser ni vad det står? De beskriver sitt utbud och matfilosofi!




Varje bord var dukat med en söt liten vit vas och en tulpan. Besticken inlindade i servetter i en trådkorg såg nästan ut som en bukett blommor. En liten skål med peppar och en med flingsalt fanns också på varje bord.




Te-älskare som jag är blev jag mycket nöjd när jag hittade denna te-buffé! När man vanligtvis får en liten ful kaffekopp med en Liptonpåse i så kändes detta som himmelriket! Olika slags löste (med två av mina favoritsmaker) i fina glasburkar, snygga tekoppar - allt placerat på en snygg buffébänk.

Råsocker i en tjusig silverskål på fot!

Sist visar jag en av de roliga lamporna/takdekorationerna som fanns i lokalen. Det var härlig takhöjd i bistron och man hade förstått att använda den. Kul!


Anledningen till att vi var i Sickla idag var förresten mycket spännande.... Saga var med på en Svt-audition! OM det blir något mer så kommer jag att berätta förstås - så mycket man nu får... Det var i alla fall en spännande dag. Som tyvärr nu slutat med att turen verkar ha kommit till Saga att bli sjuk.. :-( Hon klarade i alla fall av dagen idag med glans, och nu hoppas vi verkligen att hon blir frisk till helgen då fortsättning följer...


PS En fråga till er andra här ute i bloggvärlden: VARFÖR blir inte alla bilder jag lägger ut klickbara? Jag har inte kunnat se var man ska vare sig lägga in detta eller ta bort det, så de bilder som är klickbara i mina inlägg har blivit det automatiskt. Fine with me.. MEN varför blir inte alla bilder det???? Nån som vet? Sånt här blir jag så gaaalen på, att inte förstååå!

6 kommentarer:

  1. Hej!
    Fint ställe! Spännande med TV, tycker hon om teater och skådespeleri? Det där med klickbara bilder; Det brukar bero på vad du har för inställning i kameran, jag har numera valt att inte ha bilderna så stora när man klickar på dem för då går det snabbare att ladda upp dem. Nu mera går det jätte snabbt att göra inlägg och ladda upp bilder, förut när bilderna var större tog det flera minuter för varje bild ibland. Vet inte säkert om det är så i ditt fall men det kan vara så.

    Ha det gott!
    Kramar Maria

    SvaraRadera
  2. Men vilken snygg inredning. Dit ska jag åka när vi besöker Sthl nästa gång. Bra tips! Ha en skön vecka, Marie

    SvaraRadera
  3. Hej, vad roligt att ha hittat in hit. Hit kommer jag flera gånger. Hittade hit via miljötorsdag. Mysig sida. Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  4. hallojsan!!

    vilket urmysigt ställe ni hittade!! ..dit åker jag gärna snart!
    håller tummarna för din lilla Saga!! Spännande att få vara med och provfilma!!

    Kramis till Er!!
    Sanne

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Vad kul att ni hittade en restaurang som ni verkligen gillade. Då kan man ju faktiskt tänka sig att betala lite extra faktiskt.
    Kram/Helen

    SvaraRadera
  6. Jag var ju till SIckla i somras, men missade den här restaurangen då, om den fanns då?! Häftigt ställe iaf!
    Ingen aning vad gäller klickbara bilder, alla mina tycks vara det, men jag vet inte varför...

    SvaraRadera