fredag 31 december 2010

New Years Eve!

Happy new year Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I
Ett spännande år är snart till ända! Ett år som för mig personligen innebar mycket funderande över vilka prioriteringar jag gör i livet, och några försök att hitta bättre balans och lägga min tid på sådant som ger mig energi.

Jag är långt i från klar, kommer att fortsätta att jobba med att balansera även nästa år. Förutom detta så har jag ett par mer specifika nyårslöften. 1) Godisförbud! Detta har jag tillsammans med Irma, vi ska spara 40:- i veckan och sen göra något kul med dom pengarna om ett år. 2) Börja träna igen! Och det har jag ju redan gjort - var och tränade i förrgår på nya gymmet - så nu gäller det bara att hålla i.

Något som ger mig mycket energi är att vara praktiskt kreativ, exempelvis med färg, form, pyssel, inredning, foto och sist men inte minst bloggen! Detta vet jag att jag har gemensamt med måånga andra fantastiskt inspirerande personer här i bloggvärlden! Så ett stort tack till alla som ger mig så mycket energi, och stor kram till er som tittar in här, och ibland skriver en liten rad. Det är inte ett måste, men något jag blir väldigt glad för!


Ha en underbar nyårsafton och ta hand om varandra!fredag 24 december 2010

Sista luckan - 24 - julafton

Julfina döttrar och gosiga katter hittar vi bakom sista luckan. Idag har det verkligen varit en mysig dag! Vi har som tradition att vara med i sång och julspel i kyrkan varje julaftons förmiddag - så på det sättet startade dagen. Duktiga barn och ungdomar - och vuxna också för den delen - påminde oss på ett lekfullt sätt om anledningen till att vi firar jul. Vi fick till och med hälsa på i stallet tillsammans med änglar och herdar. Samt lära oss hur den mest kända julsången Stilla natt kom till... ;-) Tydligen en kyrkråtta som var upphovet....
Hemma igen blev det julgröt och lugn och ro, lite tv, julklappar och härlig julmat. Sen har diverse julklappsspel invigts. Både tv-spel och sällskapsspel. Nöjda och glada kommer vi att somna gott nu! Ses snart igen, även om det inte blir varje dag nu framöver. Julkalenderns sista lucka är ju nu öppnad - julafton!

Fats egentligen har ju årets julafton tagit slut - och juldagen tittat ut! Önskar er alla en fortsatt mysig och rolig helg.
torsdag 23 december 2010

Dan före dopparedagen - lucka 23

Så här dan före dopparedagen vill jag med hjälp av Jackson som poserar
så tjusigt framför ett juligt stilleben i vårt kök önska er en riktigt God Jul!!


Hoppas att den blir precis så som ni önskar.


Så kul att ni tittar in hit - utan er ingen blogg!onsdag 22 december 2010

Lucköppning nr 22, nu ännu senare... ;-)

Idag blir det inga bilder här hemifrån, ser ut som om en bomb briserat - julklappspapper mm överallt!!! Surfade istället runt lite idag och hittade lite trevligt innehåll till lucka 22. Varsågoda!

Håller verkligen med om dessa "tvättinstruktioner"....tisdag 21 december 2010

Sent om sider - lucka 21!

Det blev snövitt tema i granen! Precis som förra året.. ;-) Den nypysslade tårtpappergirlangen fick samsas med det krispigt vita ur jullådorna, pärlor, lite silver, zink, glas och virkat.

Granen står i en gammal korg i en granfot. Lite trixigt för granfotens stöd var större än botten på korgen - så ett par ben fick helt enkelt sticka ut genom korgen!Istället för julgransmatta - ett renskinn. Såå poppis hos våra djur - att ligga och gosa på!
Åsså stjärnan i toppen - nytänk för i år - en loppisfyndad virkad duk som stärkts med trälim och vatten.


Vill ni få mer julinspiration - så kolla in i Fabrikens alla julglimtar!
måndag 20 december 2010

Lucka 20 - pippi på girlanger och ljusslingor

När jag får en stund över - vad händer då? Jo jag pysslar förstås! För några dagar sen satte jag ihop reafyndade pappersstjärnor till en lång girlang och hängde i vardagsrumsfönstret. Igår fick jag för mig att just detta enda fönster som inte redan har en julstjärna behövde något som lyste upp! Så en gammal loppisfyndad ljuskrona i smide, pimpad med ett par julgranskulor målade med skoltavlefärg samt fyra kitschiga istappar i glas - fick en ljusslinga lindad omkring sig och blev upphängd. Såå nöjd med stämningsljus även i detta fönster. :-) Och inte är det likt något annat!Ikväll har jag gjort ännu en girlang, av små söta tårtpapper och vitt vävgarn. Jag viker de runda tårtpapprena över garnet och limmar ihop. Inspirerad bl a av Annaleena


Tänker att denna girlang ska få pynta vår gran, som införskaffades idag (ÄNTLIGEN) och kommer att tas in imorgon. Den står i garaget och mellanlandar just nu. Lovar att visa bilder på hur resultatet blir!
Nu är det nära hör ni!!! Jobbar två dagar till och sen är jag ledig i fem, jobbar två mellandagar och sen ledig igen! Det blir mycket skön tid att bara vara och göra mysiga saker hemma med familjen. Ses imorgon!


söndag 19 december 2010

Dubbellucka - 18 och 19!

Oj oj oj vad tiden går fort! Blir så när man fyller den till bredden med roliga saker! Insåg igår att jag inte skulle hinna med att öppna någon lucka här på bloggen, fick helt enkelt bli en dubbellucka (nytt ord?) idag istället. Vi hade så mysigt med goda vänner på middag på kvällen - och som vanligt så håller man ju på och fixar och donar innan dess. Jag lagade mycket mat - så det räcker och blir över även till idag - det känns lyxigt!Idag har vi njutit av årets sista adventsfrukost, tände 4:e ljuset och värmde lite hembakta lussekatter. De fick så rolig form i år med russin som är på väg att poppa ut ut bullarna. Söta!


Sist vill jag visa att det kommit upp ännu en hylla i vårt kök - en enkel vit med kant att ställa vackra kokböcker och små söta saker på. Så nu skulle det passa bra med hårda paket i julklappssäcken... ;-)

Nu ska yngsta dottern och jag iväg och införskaffa de sista julklapparna. Blir spännande att ge sig ut med bilen - som det snöar!! Håll tummarna vänner!
fredag 17 december 2010

Lucka 17 - fredagslucka!

Jag måste ju titta in här och öppna lucka 17! I den gömmer sig den slitna gamla stegen som står i köket och som nu blivit lite pyntad som en gran! Med stjärna och allt. ;-)
Längst ner hänger en adventskalender i form av små julstrumpor i olika färger, som är fin med alltid ställer till problem... Först och främst frågan VAR den ska hänga?? Inte helt lätt att hitta en bra plats. Men i år blev det alltså längst ner i stegen. Sen ska man fylla på med små paket.... Inte många saker får plats i dessa små strumpor... Många tvålar och tablettaskar blir det! Men det är ett trevligt besvär!
Vad gör ni i dag då? Här pysslas det och fixas inför helgen. Imorgon har vi bjudit hit vänner och ska bjuda på lite smått och gott..
En mysig fredagskväll tillönskas er alla!


torsdag 16 december 2010

Lucka 16 - julstrutarSöta, fina, handgjorda julstrutar hittar vi bakom lucka 16. Syrran hantverk förstås! Köp dom i Sofias Bod eller inspireras att själv sätta fart på pysslandet. Tårtpapper, notpapper, spetsar, band, vackra bilder, bokmärken, knappar - använd det du har hemma och släpp loss kreativiteten.
onsdag 15 december 2010

Lucka 15 - Sofias favoritmöbel


Sent om sider öppnar vi lucka 15 - och vad hittar vi väl där? Jo syrran Sofias favoritmöbel som också är hennes senaste bästaste loppisfynd! Här ser vi möbeln avteckna sig som en skugga mot väggen med hjälp av eftermiddagssolen.

En detalj - sköna runda slitna former...
Vad är det? Jo en gammal järnsäng som blivit hela familjens favoritplats i vardagsrummet. Fungerar som dagbädd/tv-soffa/gästsäng.OM de skulle tröttna på den (inte såå troligt) så lovar jag att jag kan ge den ett bra hem hos oss... ;-) Den är verkligen jättefin!
måndag 13 december 2010

Lucka 14 - en favoritmöbel, eller flera...

Oj vad tiden går! Redan lucka 14, och tisdagstema igen i Fabriken. Favoritmöbel..... hmmmm... måste bli något i köket! Och allra varmast om hjärtat ligger nog det stora skåpet som jag lagt ner såå mycket arbete på! Det var ju rött först, och blev sedan ommålat för att passa in bättre i det nya köket.

Tätt efter i popularitet kommer nog den snickarbyggda köksön, även den inköpt second hand. Tänk att favoritmöblerna hamnade i den kategorin.. ;-) Inte ett dugg konstigt, har nästan bara Blocket-fynd i huset. Vet ju med mig att jag ofta vill byta och ändra, så de få gånger vi köpt nytt och dyrt har det inte lönat sig. Här i storstan finns det ju också ett ständigt stoooort utbud av grejer av alla det slag på Blocket. Härligt! Visa mig den butik som kan skryta med ett sådant sortiment!!

Ha det gott, vi ses i lucka 15!
Lucka 13 - pyssel!

Hoppas ni alla fick en skön lussemorgon!

I lucka 13 tänkte jag visa hur ett litet pyssel växer fram. Jag och yngsta dottern Irma har samarbetat här, hon är såå duktig på att pyssla!


Man behöver en gammal bok som man kan använda sidorna ur. Klipp eller vik och riv (det gjorde vi, var enklast och blev snyggast) 9 st remsor från en sida.


Lägg sedan undan 3 av dem som får behålla sin originallängd. Ta 3 andra och klipp bort en tum/en inch, ta ytterligare 2 remsor och klipp bort två tum/inches, den sista remsan skall bara vara 3,5 tum/inches lång. ( 1 tum/inch är 2,45 cm - tyckte det var lite kul att mäta med tum - Irma fick lära sig nåt nytt!)


Fäst ihop alla remsor till rundlar, använd häftapparat och när den blir för stor går det bra att limma. Limpistol funkade bäst tyckte vi. Fäst sedan ihop de tre största rundlarna med höftapparaten till det första lagret av "blomblad".


Gör sedan detsamma med de tre näst största rundlarna. Klistra eller häfta sedan ihop de två lagren på varann. Upprepa med de två rundlarna som är näst minst.


Allra sist sätter man den minsta rundeln överst på "blomman", här funkar lim bäst. För att kunna fästa på ett paket kan man sedan ta dubbelhäftande tejp och klippa en bit, tejpa fast under blomman. SÅ ja, nu är den färdig! Visst blev den fin!


Hoppas ni alla får en härlig vecka med mycket pyssel!!

söndag 12 december 2010

Lucka 12 - Lucia!

Sent om sider denna söndag - kommer mitt inlägg med Lucka 12 och tillika söndagsbilden! Bilden är sprillans färsk, från idag när vår Irma och några andra barn från Spektrumkören agerade luciatåg från 1920 i Ordenshuset på Skansen. Förra året hade de också detta spännande uppdrag, och det gick så bra så de fick jobbet även i år. Idag hade de två föreställningar och imorgon blir det fyra till!
I det gamla ordenshuset som en gång stod i Uppland och samlade anhängare av IOGT-NTO är allting intakt. Guiderna som jobbar där har tidstypiska kläder och barnen blir uppklädda i lussekläder som på 20-talet. Hur ett lussetåg såg ut 1920 vet man eftersom det finns gamla foton bevarade, och de är dessa man försöker återskapa. Som ni ser har vare sig lucia eller tärnorna glitter eller rött band i midjan, utan istället små buketter av lingonris som prydnad på linnena! Stjärngossarna har gröna band i midjan. Å visst är lucia vacker med en vit lång slöja! Ser nästan ut som en liten brud. Vår Irma är den rödhåriga tjejen som står till höger om lucia. Ser lite fundersam ut så här efter föreställningen... :-)
Det var förstås kameraförbud under föreställningen, men efteråt fick man fota. Så här har hela lussetåget skridit upp på scenen igen, och står nu och blir fotade av alla Skansenturiser - och några föräldrar!

När vi ändå var på Skansen så tog vi en sväng på julmarknaden och insöp en massa julstämning! En jättemysig dag som avslutades med lite papperspyssel vid köksbordet. Ska visa på bloggen imorgon. Fick god assistans från Irma - hon är fingerfärdig den tjejen!
Önskar alla en skön luciadag imorgon, hoppas ni får se lussetåg och äta lussebullar.
lördag 11 december 2010

Lucka 11 - sharing!!

I lucka 11 vill jag dela med mig av en underbar dag, med bland annat en underbar promenad! En skön lördag - men faktiskt förra helgen.. ;-) Vi hade en riktig familjedag med lussebullsbak och mys. Och innan solen försvann blev det en skön promenix med vovven i den finfina vintervärlden!
Lite bilder från det kommer här:

Och som en liten bonus får ni ett härligt tokigt tips också! En körkompis har gjort dessa cup cakes i form av litet lussetåg - visst är de underbara!!! Ville bara passa på att tipsa UTIFALL någon har för litet att göra imorgon, och får lust att skapa något liknande... ;-)

Men vad gjorde vi idag då? Om nu vinterpromenaden var förra helgen??? Jo idag har det varit julföreställning för hela slanten! Irmas kör m fl i den årliga JULKUL-showen! Tyvärr blev det inte några bra bilder att dela med mig av från detta, men föreställ er gärna 100 sångare (fem körer) framförallt barn och ungdomar som är mycket välsjungande, framföra kända och okända jullåtar från hela världen i olika genrer tillsammans med svängiga musiker. Mycket humor (värdar var Verner och Verner - om ni minns "dom".. ;-) helt enkelt JULKUL. Hela familjen är bara såå nöjda nu! Dags för lördagskvällmys - hoppas ni mår lika bra!